ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η ΝΟΔΕ για το μηχάνημα χημειοθεραπείας του ΓΝ Κέρκυρας


Η ΝΟΔΕ για το μηχάνημα χημειοθεραπείας του ΓΝ Κέρκυρας
Απάντηση του διοικητή του νοσοκομείου Φ. Κακαβίτσα


Βλάβη στο μηχάνημα διάλυσης των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννης Κοντός. «Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, όπως αναφέρει, να μην είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται οι χημειοθεραπείες στους ασθενείς. Το γεγονός, όμως, που επιτείνει το πρόβλημα, είναι ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου, δεν έχει παράσχει, έως τώρα, καμία ενημέρωση σχετικά με το τόσο σοβαρό αυτό θέμα, που αφορά την υγεία πολιτών, που πάσχουν από την πολύ σοβαρή αυτή ασθένεια. Επίσης καμία ενημέρωση δεν υπάρχει σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της βλάβης αυτής.


Η Νέα Δημοκρατία, διαχρονικά ευαίσθητη στα κοινωνικά ζητήματα και στα ζητήματα υγείας, καλεί την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου άμεσα να πράξει κάθε τι το δυνατό, ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη του μηχανήματος των χημειοθεραπειών, καθώς και να παράσχει στους καρκινοπαθείς άμεσα πληροφόρηση σχετικά με την προοπτική και τον χρόνο αποκατάστασης του προβλήματος».

Στο μεταξύ με ανακοίνωση του ο διοικητής του νοσοκομείου Φ. Κακαβίτσας υπογραμμίζει πως «το μηχάνημα νηματικής ροής όπου διαλύονται τα χημικοθεραπευτικά σκευάσματα, παρουσίασε όντως βλάβη την Παρασκευή και η διοίκηση αυθημερόν ενέκρινε κονδύλι για την επισκευή του.

Η εταιρία που το συντηρεί κάθε χρόνο, ειδοποιήθηκε την ίδια ημέρα άμεσα και μετά από παράκληση και πίεση του νοσοκομείου επίσπευσε την επισκευή του.

Έτσι ήδη σήμερα Τετάρτη 13/6, μόλις 2 εργάσιμες μετά, τεχνικός βρίσκεται στο νοσοκομείο για το σκοπό αυτό. Κανένας ασθενής δεν ταλαιπωρήθηκε καθώς όλοι το διήμερο αυτό της βλάβης ενημερώθηκαν έγκαιρα για τη μετακίνηση της θεραπείας τους τις επόμενες ημέρες. Καλό θα είναι οποιαδήποτε ενημέρωση επιθυμεί η ΝΟΔΕ Κέρκυρας, να τη ζητάει από τη διοίκηση του νοσοκομείου απευθείας, χωρίς να προκαλεί πανικό για ζητήματα σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, που η διοίκηση ως οφείλει έχει ήδη ενημερώσει».

ΠΗΓΗ: ert.gr, Μαρίνα Μοσχάτ