ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Η ανοχή σε «λύσεις» τύπου ΧΥΤΑ Λευκίμμης συμβάλλει στον εκφασισμό της κοινωνίας»ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Η ανοχή σε «λύσεις» τύπου ΧΥΤΑ Λευκίμμης συμβάλλει στον εκφασισμό της κοινωνίας»

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή την παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας αναφέρει:

«Για μια ακόμα φορά, μέσα στο διαλυόμενο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή διατράνωσε την πίστη της στο διάλογο και στη δημοκρατία. Ο δήμαρχος μετέφερε από μικροφώνου τη διαβεβαίωση του αστυνομικού διευθυντή ότι στη νότια Κέρκυρα δεν υπάρχουν «επιπλέον» μέτρα καταστολής, πέρα από τα «συνηθισμένα». Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξηγούσε ότι η καταστολή είναι ζήτημα που υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του οργάνου. Την ίδια στιγμή, πολυπληθείς δυνάμεις των ΜΑΤ άρχιζαν να εμφανίζονται στο χώρο του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και σήμερα έχουν απλωθεί στην ευρύτερη περιοχή, που αστυνομοκρατείται. Όπως φαίνεται, έχει αποφασιστεί ότι ο δρόμος για το ΧΥΤΑ θα ασφαλτοστρωθεί και τα σκουπίδια θα περάσουν με τη δύναμη των όπλων.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, τις αστυνομικές αρχές και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, που για μια ακόμα φορά ετοιμάζονται να χτυπήσουν το λευκιμμιώτικο λαό και το κίνημα αλληλεγγύης, ώστε να εξασφαλίσουν τη λειτουργία ενός ΧΥΤΑ-χαβούζας. Το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων δεν λύνεται με ταχυδακτυλουργίες, που θα έχουν, μάλιστα, και αιματηρή κατάληξη. Ας σταματήσουν, επιτέλους, οι τοπικοί άρχοντες να παριστάνουν τον πινόκιο, λέγοντας ότι τις δυνάμεις καταστολής τις κάλεσαν κάποιοι άλλοι. Φτάνει που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, ανοίγοντας, παράλληλα, το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Δεν είναι δυνατό να τους επιτρέψουμε να παίξουν και με ανθρώπινες ζωές.

Καλούμε τις εργατικές, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, ολόκληρο τον κερκυραïκό λαό, να αντισταθούμε στον αυταρχισμό και στην περιβαλλοντική υποβάθμιση. Η ανοχή σε «λύσεις» τύπου ΧΥΤΑ Λευκίμμης συμβάλλει στον εκφασισμό της κοινωνίας»