ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Περιφέρεια – Δήμος - Κυβέρνηση «μόνο τη Χρυσή Αυγή βλέπουν γιατί έτσι τους βολεύει»Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Περιφέρεια – Δήμος - Κυβέρνηση «μόνο τη Χρυσή Αυγή βλέπουν γιατί έτσι τους βολεύει»

Ανακοίνωση του Συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων με αφορμή την συνέντευξη του 

Περιφερειάρχη για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Λευκίμμη.
Με αφορμή τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη θέλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα: Σε μία κοινωνία όπως αυτή της Νότιας Κέρκυρας που ‘’βράζει’’ κυριολεκτικά ενάντια στην πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων και την αντιδημοκρατική εμμονή Δήμου-Περιφέρειας- Κυβέρνησης και οικονομικών συμφερόντων να μετατρέψουν την Λευκίμμη και τον Νότο σε χαβούζα, είναι φυσικό να κινητοποιούνται όλες οι κοινωνικές, πολιτικές και άλλες ομάδες της περιοχής.

Μέσα στην τοπική κοινωνία της Λευκίμμης, όπου σύσσωμη αντιδρά, υπάρχουν αναλογικά Δεξιοί, Κεντρώοι, Αριστεροί, Κομμουνιστές, Αριστεριστές, Αναρχικοί, Φασίστες και ό, τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.
Μέσα στο παραπάνω μωσαϊκό, εδώ και καιρό, ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος και η Κυβέρνηση, ξεχωρίζουν και αναδεικνύουν τον ρόλο των Φασιστών, επιλέγοντας ουσιαστικά βολικό γι αυτούς αντίπαλο.
Δεν είπαν ποτέ, για παράδειγμα, ότι αντιστέκονται οι Κομμουνιστές, ότι σύσσωμη η Ν.Δ. της Λευκίμμης, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ της Νότιας Κέρκυρας, απορρίπτουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για μεταφορά απορριμμάτων στην Λευκίμμη.

Δεν τους συμφέρει να πουν ότι αντιδρούν τα τοπικά συμβούλια, οι Δημοτικοί, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Εργατικά Σωματεία, Πολιτιστικοί, Αθλητικοί και άλλοι Κοινωνικοί Φορείς μόνο τη Χρυσή Αυγή βλέπουν γιατί έτσι τους βολεύει.

Ήταν λοιπόν αναμενόμενο με τις συνεχείς επιλεκτικές αναφορές τους στην Ακροδεξιά και την χρέωση σε αυτούς της αντίστασης του Λευκιμμιώτικου λαού να της δώσουν ‘’πόντους’’ στην τοπική κοινωνία, έτσι ήρθε ως επακόλουθο η εμφάνιση για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής (δια του Βουλευτή της), για να εισπράξει τα οφέλη ενός πολιτικού κεφαλαίου που μεθοδικά δημιούργησε για την Χρυσή Αυγή ο Περιφερειάρχης και η παρέα του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε Δήμο, Περιφέρεια και Κυβέρνηση προτάσσοντας τις ανάγκες των οικονομικών συμφερόντων, έχει αποφασίσει να προχωρήσει στο έγκλημα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ και της μετατροπής της Κέρκυρας σε εμπόλεμη ζώνη.

 Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα θέλει απέναντί του αντίπαλο με αρνητικό δημοκρατικό πρόσημο, κοινωνικά περιθωριοποιημένο και ενσωματωμένο στους παρακρατικούς μηχανισμούς.

Γι αυτό ο Περιφερειάρχης αμέσως μετά την εμφάνιση του Χρυσαυγίτη Βουλευτή στην Λευκίμμη, έσπευσε να επωφεληθεί συλλέγοντας τους πρώτους καρπούς της τακτικής του και άκουσον-άκουσον να καλέσει τον δημοκρατικό κόσμο της Λευκίμμης ν αναλάβει πρωτοβουλίες για την ψευδεπίγραφη ‘’κοινωνική συνοχή’’.

Να είναι βέβαιος ο Περιφερειάρχης και η παρέα του, ότι ο δημοκρατικός λαός της Λευκίμμης και ολόκληρης της Κέρκυρας, οι Φορείς του Εργατικού και Λαϊκού κινήματος, θα περιφρουρήσουν τον αγώνα, θα βάλουν στο περιθώριο τους Φασίστες και θα τους στείλουν να κάνουν παρέα μ’ αυτούς που αγνοώντας την βούληση μιας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας, ετοιμάζονται να επιβάλλουν την πολιτική τους με φασίζουσες πρακτικές, όπως ο κοινωνικός αυτοματισμός και η επέμβαση της Αστυνομίας.

Όσο για το ‘’Αλεύχιμον’’ είναι αυτονόητο ότι μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις- δηλώσεις και επιλογές του στενού πυρήνα της Διοίκησης του, που αποσυσπειρώνουν και περιθωριοποιούν τον αγώνα, έχει απωλέσει οριστικά την ανοχή του Λαϊκού Εργατικού κινήματος ακόμα και ως προς τον συντονισμό των κινητοποιήσεων.

Η στάση μας αυτή εκδηλώθηκε έγκαιρα το Σάββατο 2 Ιουνίου στην συναυλία, με την οργανωμένη άρνηση των Φορέων να απευθύνουν χαιρετισμό σε μία συγκέντρωση που συμμετείχε η ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε όλους τους Κερκυραίους να μπούνε στον αγώνα ενάντια στην μεταφορά των σκουπιδιών στην Λευκίμμη για να μην πνίξει την Νότια Κέρκυρα η μπόχα των απορριμμάτων, των δακρυγόνων και του Φασισμού.