ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Πουθενά χαβούζα - δημόσια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτωνΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Πουθενά χαβούζα - δημόσια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων

Η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας σε ανακοίνωσή της επισημαίνει την ανάγκη «να σηκώσουμε «πύργο ατίθασο» απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές κυβέρνησης και τοπικών αρχόντων», τονίζει τη θέση για «δημόσια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων» και καταγγέλλει τους τοπικοαυτοδιοικητικούς άρχοντες που  «ξεδιάντροπα του στρώνουν δρόμο» στον φασισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:  

«Χαιρετίζουμε το Λευκιμμιώτικο λαό και το κίνημα αλληλεγγύης που χτίζεται γύρω από το δίκαιο αγώνα ενάντια στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Συλλογικότητες και άτομα, με όπλο μας τη μαζικότητα και τη δημοκρατία των κινημάτων, μπορούμε να σηκώσουμε «πύργο ατίθασο» απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές κυβέρνησης και τοπικών αρχόντων.
Τα λαϊκά στρώματα και οι τοπικές κοινωνίες έχουν καθήκον και δικαίωμα να σταματήσουν την καταστροφή της ζωής, της υγείας, της εργασίας και του περιβάλλοντος, που γίνεται για χάρη του κέρδους. Ας τελειώσουν, πια, οι προφάσεις και οι δικαιολογίες των κρατούντων. Η δημόσια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή δεν είναι ό,τι πιο δύσκολο στη σύγχρονη εποχή. Είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες εδώ και τώρα, για να δικαιολογήσουν στοιχειωδώς τις «καρέκλες», πάνω στις οποίες κάθονται. Είναι καιρός, επίσης, να απαιτήσει η συντριπτική μάζα του πληθυσμού το αυτονόητο: ας βάλουν, επιτέλους, το χέρι στην τσέπη οι παραγωγοί του μεγαλύτερου μέρους των απορριμμάτων και αποβλήτων, οι μεγαλοκαρχαρίες του τουρισμού.

Αν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες δεν μπορούν να σταθούν ούτε στο ύψος ενός κεντροαριστερού δημάρχου ή κοινοτάρχη της μεταπολίτευσης, ας το ομολογήσουν ανοιχτά. Αποφεύγοντας την ουσία του προβλήματος, σχεδιάζοντας την επιβολή της χαβούζας με τα ΜΑΤ και τον κοινωνικό αυτοματισμό, βλάπτουν σοβαρά το λαό, τους εργαζόμενους και συνολικά τη μεγάλη μάζα του πληθυσμού. Ας σταματήσουν να εξορκίζουν από τα βάθη της πολυθρόνας τους το φασισμό, όταν τόσο ξεδιάντροπα του στρώνουν δρόμο να διαβεί με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους».