ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι επαγγελματίες του Τουρισμού


Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι επαγγελματίες του Τουρισμού

Στο γραφείο του Δημάρχου βρέθηκαν χθες το πρωί οι επαγγελματίες του Τουρισμού για να εκφράσουν την αγωνία τους για τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει το νησί με χιλιάδες τόνους απορριμμάτων συσσωρευμένων στους δρόμους. Την επίσκεψη στο Δήμαρχο είχαν αποφασίσει σε σύσκεψη που έγινε στο Επιμελητήριο Κέρκυρας το πρωί του Σαββάτου για το θέμα των σκουπιδιών. Την σύσκεψη συγκάλεσε το Επιμελητήριο ενώ σε αυτή συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η Ένωση Ξενοδόχων, η Ομοσπονδία Τουριστικών καταλυμάτων, ο AOCTA, ο Σύλλογος Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος και άλλοι επαγγελματίες.

Ο Δήμαρχος στον Αλ. Φλαμπουράρη

Από την συνάντηση με τον Δήμαρχο δεν έφυγε κανείς "σοφότερος" αφού τα προβλήματα του Τεμπλονιού και της Λευκίμμης είναι χιλιοειπωμένα. Το μόνο νέο στοιχείο ήταν ότι ο Δήμαρχος θα έχει σήμερα συνάντηση για αυτό το θέμα στην Αθήνα με τον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Αλέκο Φλαμπουράρη.

Μιλώντας στην "Ενημέρωση" ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας Περικλής Κατσαρός, περιέγραψε την απόγνωση των επαγγελματιών και την αγωνία τους για το μέλλον των επιχειρήσεών τους. «Δεν πάει άλλο, πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση. Υπάρχουν  πολλά δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού. Οι επαγγελματίες έχουν τόσες υποχρεώσεις, πώς θα αντεπεξέλθουμε αν αρχίσουν οι tour operator να μας παρακρατούν χρήματα, για αποζημιώσεις σε πελάτες;»

Διεθνής διασυρμός

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε όμως "βούηξε" ο κόσμος. Διεθνή μέσα ενημέρωσης, άρχισαν να δημοσιεύουν ρεπορτάζ για τα σκουπίδια της Κέρκυρας. Ηταν εξάλλου αναμενόμενο ότι με την έλευση των πρώτων τουριστών, η Κέρκυρα θα γίνει επίκεντρο αρνητικών σχολίων. Πρόκειται μάλλον για το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου», καθώς ήταν από καιρό γνωστό ότι αργά ή γρήγορα οι εικόνες αυτές θα έκαναν έκαναν το γύρω του κόσμου. Αποδέκτης πολλών αρνητικών σχολίων από αλλοδαπούς επισκέπτες, για την κατάσταση με τα σκουπίδια έχει γίνει εξάλλου και η αγγλόφωνη σελίδα του enimerosi.com.

ΠΗΓΗ: enimerosi.com