ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κρατική τρομοκρατία – αστυνομοκρατία παλαιότερων εποχών – Μήνυση για κατάχρηση εξουσίαςΚρατική τρομοκρατία – αστυνομοκρατία παλαιότερων εποχών – Μήνυση για κατάχρηση εξουσίας

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης που αγωνίζονται ενάντια στον ΧΥΤΑ εδώ και δέκα χρόνια περίπου έχουν νιώσει στο πετσί τους την κρατική βία και τρομοκρατία.

Το 2008 ο θάνατος της Μ. Κουλούρη ήταν η ακραία έκφραση της βίας και της τρομοκρατίας που συνεχίστηκε με κάθε είδους διώξεις πολλών αγωνιστών. Αυτή την περίοδο, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το … σίριαλ της κρατικής βίας και τρομοκρατίς συνεχίστηκε με κλήσεις πολλών από όσους αγωνίζονται ενάντια   στη λειτουργία του ακατάλληλου ΧΥΤΑ.

Αυτό αποτυπώνεται και στη μήνυση που κατέθεσε κάτοικος Λευκίμμης εναντίον του πρώην διοικητή του ΑΤ Λευκίμμης για κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση προσωπικών δεδομένων του, για όσα αναφέρονται σε ένορκη κατάθεση του αστυνομικού γι’ αυτόν και για άλλους 58 κατοίκους της Λευκίμμης, οι οποίοι συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ενάντια στην λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότου.


Στο αναλυτικό ρεπορτάζ της Κ. Λάτσα για το startmedia.gr αναφέρεται:

Με μία πολυσέλιδη μήνυση ο κάτοικος της Λευκίμμης ζητά την παραδειγματική τιμωρία τόσο του αστυνομικού αλλά και όσων άλλων εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι υπέβαλε μήνυση και κατά άλλων αστυνομικών που παράνομα και χωρίς στοιχεία του πήραν αποτυπώματα και τον φωτογράφισαν, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει στη Μήνυση, τον εξευτελισμό του. 


Πιο συγκεκριμένα , ο κάτοικος της Λευκίμμης αναφέρει στην μήνυσή του , ότι ο αστυνομικός παράνομα και χωρίς να συντρέχει υπηρεσιακός λόγος έλαβε γνώση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του (αριθμό ταυτότητας ,όνομα πατρός , όνομα μητρός κ.α) μετά την τελευταία πυρκαγιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, αλλά και στοιχείων της νόμιμης δραστηριότητάς ως πολιτη να συνέρχεται ειρηνικά. 


Στο πλαίσιο λοιπόν της προανάκρισης για την φωτιά των εγκαταστάσεων , όταν ο αστυνομικός ρωτήθηκε επακριβώς «Από την εμπειρία σας ως Διοικητής του Α.Τ Λευκιμαίων μπορείτε να μας γνωρίσετε στοιχεία ατόμων που έχουν συμμετάσχει σε συγκεντρώσεις – κινητοποιήσεις ενάντια στη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Υ Νότιας Κέρκυρας» Εκείνος με την σειρά του μεταξύ άλλων, απάντησε πως στις εκδηλώσεις αυτές συμμετέχει πλήθος ατόμων μεταξύ των οποίων συμμετείχαν και οι παρακάτω .Δίνοντας έτσι ονόματα και προσωπικά στοιχεία 59 κατοίκων Λευκίμμης.