ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ανακοίνωση Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για την αποκομιδή.


Ανακοίνωση Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για την αποκομιδή.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Κέρκυρας, ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Ξεκίνησε και προχωρά με εντατικούς ρυθμούς η αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλο το Δήμο Κέρκυρας, μετά την αποκατάσταση και επαναλειτουργία της συστοιχίας των μηχανημάτων επεξεργασίας των ΑΣΑ (Αστικά Στερεά Απόβλητα) στο ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ. Δόθηκε προτεραιότητα στους ευαίσθητους χώρους (μονάδες εκπαίδευσης, υγείας, κ.λ.π.) αλλά και στα «βεβαρημένα» σημεία τόσο της πόλης της Κέρκυρας, των περιαστικών περιοχών και της ενδοχώρας όσο και του οδικού δικτύου.
Οι εναπομείναντες σωροί απορριμμάτων ψεκάζονται μέσω εργολαβιών, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία ,ενώ μετά την απομάκρυνση τους ,απολυμαίνονται οι χώροι με ίδια μέσα.
Τα συνεργεία του Δήμου, ενισχυμένα με χωματουργικά μηχανήματα, δουλεύουν με ταχείς ρυθμούς ώστε η αποκομιδή να διεκπεραιωθεί απρόσκοπτα και χωρίς πρόβλημα, το συντομότερο δυνατόν.
Παράλληλα σύμφωνα με το δελτίο τύπου «επειδή οι δυνατότητες της Υπηρεσίας είναι περιορισμένες ελλείψει προσωπικού, τις επόμενες ημέρες θα ενισχυθεί το έργο της, μέσω αναγκαίων εργολαβιών, ώστε να καθαριστούν το συντομότερο όλες οι εστίες.

Ευχαριστούμε τους συνδημότες μας  που απέφυγαν να φορτίσουν το δίκτυο, κρατώντας στις εστίες ή στις επιχειρήσεις τους τα απορρίμματα ή τα ανακυκλώσιμα.

Παρακαλούμε, να φυλάσσονται ακόμα τα ανακυκλώσιμα σε ίδιους χώρους. Η εναπόθεση στους μπλε κάδους να πραγματοποιηθεί όταν καθαριστεί η  περιοχή ή οι οικισμοί  συνολικά (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από την Υπηρεσία).

Με την ευκαιρία αυτή, υπενθυμίζεται ότι πλέον η ανάγκη για «επιθετική»  ανακύκλωση είναι καθήκον όλων μας. Οφείλουμε, όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά,  να συμβάλλουμε στη δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν για δεματοποίηση».