ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κλειστό το Νέο Φρούριο μετά την πυρκαγιά


Κλειστό το Νέο Φρούριο μετά την πυρκαγιά

Μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές, Κυριακή 17/6, στο Νέο φρούριο η Εφορεία Αρχαιοτήτων αποφάσισε να μείνει κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος  «για λόγους ασφαλείας και λόγω ελλείψεως προσωπικού φύλαξης μετά τη νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε.»

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Κέρκυρας αναφέρει:

Με απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων, στην οποία ανήκει η εποπτεία και η διαχείριση του Νέου Φρουρίου, ο Αρχαιολογικός χώρος του Νέου Φρουρίου θα παραμείνει κλειστός για λόγους ασφαλείας και λόγω ελλείψεως προσωπικού φύλαξης μετά τη νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες.
Ο Δήμος της Κέρκυρας, που – ως γνωστόν – έχει ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών την παραχώρηση του Νέου Φρουρίου, διέθετε μέχρι και σήμερα ένα άτομο (από το αριθμητικά ανεπαρκές προσωπικό του) προκειμένου να παραμείνει επισκέψιμος ο σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος.
Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη επαναφέρει το αίτημά μας για την παραχώρηση του Νέου Φρουρίου και τη στελέχωσή μας με φυλακτικό προσωπικό.
Παραλλήλως, μας γεννά ερωτηματικά η εκδήλωση πυρκαγιάς σε δυσπρόσιτο σημείο του Νέου Φρουρίου και μάλιστα σε μια μέρα που είχε προηγηθεί βροχή και συνεπώς οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν την εκδήλωσή της.