ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Επιτροπή Πολιτών κατά του ΧΥΤΑ Νότου: Δεν έχουμε σχέση με την προσφυγή στο ΣΤΕ – Έξω τα ΜΑΤΕπιτροπή Πολιτών κατά του ΧΥΤΑ Νότου: Δεν έχουμε σχέση με την προσφυγή στο ΣΤΕ – Έξω τα ΜΑΤ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Πολιτών κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας με την οποία, μεταξύ των άλλων, τονίζεται ότι «η προσφυγή πολιτών στο ΣτΕ … δεν έχει σχέση με την Επιτροπή μας» και ζητά να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη. Να σημειωθεί ότι η προσφυγή 75 πολιτών στο ΣτΕ λειτούργησε σαν μπούμερανγκ. Γιατί το ΣτΕ επιτρέπει την μεταφορά και εναπόθεση δεμάτων υπολείμματος στο ΧΥΤΥ νότιας Κέρκυρας, όπως αυτά προκύπτουν από τη μονάδα μεταβατικής διαχείρισης των ΑΣΑ της Κέρκυρας που βρίσκεται στην ΟΕΔΑ Τεμπλονίου, μέχρι του ορίου των 8.000 τόνων μέχρι 6 Δεκεμβρίου.


Η ανακοίνωση

Η Επιτροπή Πολιτών καταδικάζει την παρουσία των Αστυνομικών δυνάμεων στη περιοχή της Λευκίμμης προκειμένου να καταστείλουν την αντίσταση των πολιτών ενάντια στον παράνομο και καταστροφικό ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.

Καλούμε τον Δήμαρχο Κέρκυρας : 1) ζητήσει την ΑΜΕΣΗ αποχώρηση των ΜΑΤ από την Λευκίμμη και 2) να υλοποιήσει άμεσα ΟΛΑ τα από τον Νόμο προβλεπόμενα έργα που απαιτούνται για την οριστική λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.

Παράλληλα διευκρινίζουμε ότι, η προσφυγή πολιτών στο ΣτΕ για την ακύρωση της απόφασης με αρ. 112608/6-6-2018 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου, δεν έχει σχέση με την Επιτροπή μας και θεωρούμε ότι η απόφασή του ΔΕΝ ικανοποιεί με κανένα τρόπο, το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής: Όχι στη μάταιη και ατελέσφορη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Λευκίμμης.

Ο Γραμματέας
Αριστοτέλης Κοτινάς