ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Διαχρονική θρασυδειλία ναζιστών: «Τα κεφάλια στις Πρέσπες σήμαινε προσοχή στις Πρέσπες»


Διαχρονική θρασυδειλία ναζιστών: «Τα κεφάλια στις Πρέσπες σήμαινε προσοχή στις Πρέσπες»
Πόση αξία έχουν οι ιδέες τους, όταν δεν μπορούν να τις υποστηρίξουν δημόσια ούτε για ένα 24ωρο

Τα όσα είπε ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης από το βήμα της Βουλής δεν χωράνε ούτε παρερμηνείες, ούτε αποδίδονται στην ένταση ή τον... πατριωτικό οίστρο. Είναι σαφής δήλωση προθέσεων, είναι η αποκρυστάλλωση της σκέψης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής και των ομοϊδεατών τους:
«Καλώ την ηγεσία του στρατού να παρέμβει, να σταματήσει την προδοσία... Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».
Ο ίδιος διεγράφη από την Χρυσή Αυγή, ωστόσο αμέσως μετά το επεισόδιο βρέθηκε στο μπλοκ της ναζιστικής οργάνωσης στο Σύνταγμα (φωτό του news247:
Καταλαβαίνει και ο πλέον καλόπιστος πως η «διαγραφή» του ήταν προσχηματική και εξυπηρετεί την νομική «προστασία» της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να μην ενταχθεί και η δίωξη του Μπαρμπαρούση στο «μητρώο» της, την ώρα που συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη.
Το δε χρυσαυγίτικο περιβάλλον έσπευσε να κάνει λόγο για «παρερμηνεία», μια τοποθέτηση που προέβαλε και ο ίδιος ο βουλευτής:
«Οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου -τις οποίες ανακαλώ- επ’ ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν τη Συνταγματική Νομιμότητα
Δυστυχώς οι δηλώσεις έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένου, ότι σε μια τυχή δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα!
Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στη Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».
Τα δείγματα γραφής της χρυσαυγίτικης θρασυδειλίας, φυσικά είναι πολλά. Μπορούμε χαρακτηριστικά να θυμηθούμε:
  • Toν Ρουπακιά που «δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και είχε προσωπικά με τον Φύσσα»
  • Τον αρχαιοελληνικό, σπαρτιατικό σε κάθε περίπτωση με ναζιστικό χαιρετισμό
  • Τους λυγμούς του Μπούκουρα που «δεν ήξερε» για τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και δεν ήταν φασίστας, αλλά Έλληνας πατριώτης
Θα μπορούσαμε να φέρουμε και άλλα παραδείγματα από την δική της Χρυσής Αυγής, όπου μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος Ηλίας Κολιόπουλος υποστήριξε ότι βρέθηκε στο πογκρόμ της Χ.Α κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, τον Μάιο του 2011 επειδή... έψαχνε για δουλειά .
Και όλα αυτά, από τους θιασώτες της «κάθαρσης», τους «λεβέντες», που δεν είναι σαν «τους ψεύτες τους πολιτικούς»...
Διαβάστε τα όσα αδικαιολόγητα ανέφερε και σήμερα στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του βουλευτή, Π. Κοραντζόπουλος:
«Όταν ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης έλεγε τα ‘’κεφάλια στις Πρέσπες’’ εννοούσε ''προσοχή στις Πρέσπες'', ''έχετε τα μάτια στις Πρέσπες''» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του βουλευτή Παναγιώτης Κοραντζόπουλος. 
«Όταν λένε ‘’τα κεφάλια στις Πρέσπες’’ ποιο είναι το νόημα της αρνητικής νοηματοδότησης που δίνει οποιοσδήποτε κατά αυθαίρετη ερμηνεία;» διερωτήθηκε ο κ. Κοραντζόπουλος. «Δεν επιχείρησε απόπειρα φυσικής βίας μην το παρερμηνεύουμε σε τέτοιο σημείο» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το συνήγορο του βουλευτή το περιστατικό στη Βουλή έλαβε υπερβολική έκταση. «Πιστεύω πραγματικά ότι έγινε καταχρηστική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής Μπαρμπαρούση» εξήγησε. 
Ερωτηθείς για το αν ο βουλευτής έχει μετανιώσει, ο κ. Κοραντζόπουλος τόνισε ότι «στη νομική επιστήμη το ‘’μετανιώσει’’ έχει διάφορες νομικές ερμηνείες, χρήσεις και αποτελέσματα… Αυτό που λέει ο άνθρωπος είναι ‘’ανακαλώ τις ατυχείς μου δηλώσεις’’. Είναι πιστός στον όρκο του, αυτή είναι η δήλωσή του, κι είναι ενσυνείδητη». 
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του βουλευτή, «σκέψη περί πραξικοπηματικών ενεργειών δεν υπήρχε στο μυαλό του ούτε ως νοητική σύλληψη… Έξαρση του θυμικού ήταν, το υποστηρίζω, και ο ίδιος το υποστηρίζει». 
«Οι δηλώσεις του αυτές κατέστησαν ατελείς τελικά, ήθελε να συμπληρώσει όπως φαίνεται από το πρωτότυπο της δήλωσής του, αλλά δεν πρόλαβε, ότι σε κάθε περίπτωση αυτά τα οποία ανέφερε ποτέ δεν πρόκειται να συμβούν» πρόσθεσε ο κ. Κοραντζόπουλος. 
Δ.Χ
ΠΗΓΗ: www.alfavita.gr