ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος για την εξωτερική πολιτική και άλλα θέματα από τον άμβωνα!Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος για την εξωτερική πολιτική και άλλα θέματα από τον άμβωνα!

Ένας ακόμα ιεράρχης, αυτή τη φορά ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος παίρνει θέση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, πρωτίστως, και κατακεραυνώνει την κυβέρνηση. Είναι αλήθεια ότι δε μας έχουν συνηθίσει οι ιεράρχες να παίρνουν θέση, όταν ο λαός εξαθλιώνεται και η κοινωνική δυστυχία εξαπλώνεται.
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enimerosi.com  κατά τη διάρκεια του λόγου του το απόγευμα του Σαββάτου 23 Ιουνίου 2018,  που χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό για τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, στο ομώνυμο χωριό της μέσης Κέρκυρας αναφερόμενος στη σημερινή εποχή τόνισε ότι «οι συνειδήσεις μας δυστυχώς είναι κοιμώμενες. Σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας μας λείπει το αγωνιστικό πνεύμα κατά της αμαρτίας και κατά του πειρασμού. Δεχόμαστε, σε πολλές περιπτώσεις αδιαμαρτύρητα, όσα αντίθεα, ανθελληνικά και ανήθικα νομοθετούν οι κρατούντες της πατρίδος μας.

 Και ο πλέον αδαής βλέπει να βάλλεται η Ελλάδα σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα και να υλοποιείται με τον τρόπο αυτό το σκοτεινό σχέδιο των εχθρών της πατρίδος μας. Μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να θεωρούνται οι επιθέσεις κατά της Εκκλησίας, η αλλοίωση της θρησκευτικής αγωγής των νέων Ελλήνων, η διαστρέβλωση της ιστορίας μας, ο ηθικός βόρβορος που έφθασε στο σημείο ο “ναός” της δημοκρατίας να στολίζεται στα χρώματα της σημαίας της κοινότητας  ΛΟΑΤΚΙ και τέλος η συνθηκολόγηση και η άνευ όρων παράδοση στα Εθνικά μας θέματα.
Ξεπουλήθηκε η ποτισμένη με αίμα μαρτύρων και ηρώων Μακεδονία μας και τώρα σειρά έχει η παραχώρηση Ελληνικών χωρικών υδάτων στην Αλβανία. Στις δύσκολες αυτές στιγμές χρειάζεται όλοι μας να εντείνουμε την προσευχή μας και να γυρίσουμε στον Χριστό, στην μοναδική μας ελπίδα και απαντοχή.
Καταλήγοντας ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε η φωνή του Τιμίου Προδρόμου να αφυπνίσει το Έθνος μας, οδηγώντας το στην μετάνοια και την σωτηρία».