ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Με υπογραφές απορρίπτουν τις ύβρεις του Περιφερειάρχη στη ΛευκίμμηΜε υπογραφές απορρίπτουν τις ύβρεις του Περιφερειάρχη στη Λευκίμμη


Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών του Συλλόγου Αλεύχιμον ενάντια της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας απορρίπτοντας τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς στις πρόσφατες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ι.Ν. Θ. Γαλιατσάτου. Αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι  Περιφερειάρχης «επιμένει να προσβάλλει την αξιοπρέπεια και την ηθική μας υπόσταση. Συνεχίζει να χλευάζει το Κίνημα μας Η..  αγωνιώδης προσπάθεια του να μας συνδέσει με τον ναζισμό αποτελεί αποθέωση της μεθόδου που εφάρμοσε και εξέλιξε σε επιστήμη ο ίδιος ο ναζισμός «πες, πες, κάτι θα μείνει ... Η Λευκίμμη δεν θα γίνει Ιφιγένεια».
Είναι αλήθεια ότι όλα τα σφυριά Κυβέρνησης – Περιφέρειας και Δήμου με τους κυβερνητικούς βολευτές προεξάρχοντες έχουν ξεφύγει. Εκεί που έγλυφαν προεκλογικά, τώρα φτύνουν. Φτύνου μεταφορικά και κυριολεκτικά τον λαό της Λευκίμμης και της Νότιας Κέκρυρας που επιμένει να αντιστέκεται  σε «πολιτικές αντιδημοκρατικές και βάναυσες, πολιτικές βουτηγμένες στο ψέμα συνοδευόμενες μάλιστα από ύβρεις» σε πολιτικές που στοχεύουν στη λειτουργία ενός παράνομου ΧΥΤΑ – βόμβα για την υγεία, την τοπική οικονομία και το περιβάλλον.
Ακολουθούν τακτικές που προσβάλλουν τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού και τον κατηγορούν για φιλοναζισμό, χρησιμοποιούν τη βία και κάθε είδους ιδεολογική και ψυχολογική τρομοκρατία. Αυτοί που με την πολιτική τους ευτελίζουν κάθε αξία της Αριστεράς ρίχνοντας νερό στον μύλο της αντίδρασης και επωάζοντας στον κόρφο τους το αυγό του ναζισμού. Το κίνημα ενάντια στον ΧΥΤΑ έχει τις παραδόσεις και τις αξίες από τους αγώνες της προηγούμενης δεκαετίας σαν ασπίδα απέναντι σε φασιστικές λογικές και πρακτικές.

Αναλυτικά το κείμενο:

 «Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επιμένει να προσβάλλει την αξιοπρέπεια και την ηθική μας υπόσταση. Συνεχίζει να χλευάζει το Κίνημα μας επειδή αυτό ακριβώς είναι που εναντιώνεται στα σχέδια εκείνων που έχουν αποφασίσει να καταστρέψουν την νότια Κέρκυρα. Τον τρομάζει η κοινωνική συνοχή και μιλώντας για αυτήν, αυτήν ακριβώς θέλει να διαρρήξει.
Ονομάζει το Κίνημα μας «δήθεν κίνημα» υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων των Κερκυραίων πολιτών. Αλήθεια δεν τον ενημέρωσε κανείς για το πλήθος του συλλαλητηρίου της 5 Μαΐου και το ανάλογο της μουσικής εκδηλώσεις της 2 Ιουνίου;
Η αγωνιώδης προσπάθεια του να μας συνδέσει με τον ναζισμό αποτελεί αποθέωση της μεθόδου που εφαρμόσε και εξέλιξε σε επιστήμη ο ίδιος ο ναζισμός «πες, πες, κάτι θα μείνει»,  και αφού δεν δείχνει να το καταλαβαίνει επισημαίνουμε σε αυτόν και σε όσους συμπεριφέρονται ομοίως ότι τον φασισμό σε όλες τις εκφάνσεις του τον εκτρέφουν αυτοί που εφαρμόζουν πολιτικές ανάλογες με τις δικές του, πολιτικές αντιδημοκρατικές και βάναυσες πολιτικές βουτηγμένες στο ψέμα συνοδευόμενες μάλιστα από ύβρεις προς εκείνους από τους οποίους ζητούσε να τον ψηφίσουν και πολλοί τον ψήφισαν.
Για να εξυπηρετήσει τον ανομολόγητο αλλά ορατό διά γυμνού οφθαλμού σκοπό της καταστροφής της νότιας Κέρκυρας μετέρχεται κάθε μέσο. Στην προκειμένη περίπτωση αναγορεύει υποκριτικά το ναζισμό σε κυρίαρχο στοιχείο του Κινήματος μας ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό δε συμβαίνει. Και αυτό το κάνει στα πλαίσια εξυπηρέτησης του ενδιάμεσου στόχου που είναι η αποδυνάμωση του κινήματος μέσω του διχασμού του λαού, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να κάμψει την αντίσταση των κατοίκων μίας περιοχής που αρνείται να δεχτεί να υποστεί τον ρόλο της Ιφιγένειας.
Είναι αυτονόητο ότι επιστρέφουμε τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στον περιφερειάρχη και σε όσους άλλους επιδεικνύουν παρόμοια συμπεριφορά.
Μέχρι και τις 21 Ιουνίου έχει υπογραφεί από 1458 πολίτες. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.
Τα φύλλα με τις υπογραφές φυλάσσονται στα γραφεία του πολιτιστικού περιβαλλοντικού συλλόγου Άλεύχιμον».