ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Προσάραξαν σκάφη σε Λευκίμμη και ΣιδάριΠροσάραξαν σκάφη σε Λευκίμμη και Σιδάρι

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης σε αμμώδη αβαθή του M/Y »FAIR LADY SILVIA» σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Λευκίμμης Κέρκυρας, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ »ΘΥΕΛΛΑ» Ν.Π. 4422 με τη συνδρομή του οποίου το εν λόγω σκάφος αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Κέρκυρας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του »FAIR LADY SILVIA» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, βραδινές ώρες της 31/05/18, για περιστατικό προσάραξης σε βραχώδη αβαθή του Ι/Φ »NEW HORIZONS» σημαίας Ολλανδίας, στη θαλάσσια περιοχή Σιδαρίου βόρεια ν. Κέρκυρας, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ »ΙΩΑΝΝΗΣ» Ν.Π. 12454 με τη συνδρομή του οποίου το εν λόγω σκάφος αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της μαρίνας Γουβιών, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του »NEW HORIZONS» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

ΠΗΓΗ: startmedia.gr