ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η αντίσταση συνεχίζεται – Οδοφράγματα τα ξημερώματα - Συγκέντρωση στα δικαστήριαΗ αντίσταση συνεχίζεται – Οδοφράγματα τα ξημερώματα - Συγκέντρωση στα δικαστήρια

Οι κάτοικοι της Λευκίμμηςκαι της ευρύτερης περιοχής σε συνθήκες ΜΑΤοκρατίας δε σκύβουν το κεφάλι.
Αγωνίζονται και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με αποφασιστικότητα για να μη βρωμίσουν με σκουπίδια την περιοχή, για να μη λειτουργήσει ο ακατάλληλος ΧΥΤΑ του θανάτου. Έτσι, στις 04:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής ήταν ακόμη στους δρόμους και έστηναν οδοφράγματα προκειμένου να εμποδίζουν το πέρασμα των τριαξονικών που έφεραν κι άλλα δέματα για να τα ρίξουν στον ΧΥΤΑ. Ωστόσο, η παρέμβαση της αστυνομίας οδήγησε στην απομάκρυνσή τους.

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί, γενικότερα για την επιδίωξη Κυβέρνησης, Περιφέρειας, Δήμου να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ για τον οποίο προεκλογικά δεσμεύονταν ότι δε θα δεχτεί ούτε χαρτοπετσέτα, αλλά  και γιατί εκτός των άλλων παραβιάζεται ακόμα και αυτή η απόφαση του ΣτΕ που έδωσε άδεια για δεματοποιημένα υπολείμματα, ενώ τα δέματα που μεταφέρονται είναι σύμμεικτα.

Συμπαράσταση στους συλληφθέντες

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης πραγματοποιείται το πρωί της Παρασκευής στο δικαστικό μέγαρο Κέρκυρας για τους συλληφθέντες που θα οδηγηθούν στον Ανακριτή.