ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ο Νικολούζος «δίνει» την κυβέρνηση για τα ΜΑΤ – Διάψευση για πραγματικό έγγραφο!Ο Νικολούζος «δίνει» την κυβέρνηση για τα ΜΑΤ – Διάψευση για πραγματικό έγγραφο!
Ραγδαίες εξελίξεις μετά την απόβαση των ΜΑΤ στη Λευκίμμη. Η ΜΑΤοκρατί σε συνδυασμό με την αντίσταση του λαού της Λευκίμμης προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Πολλές οι ρωγμές που έχουν προκληθεί στο μέτωπο Κυβέρνησης – Περιφέρειας – Δήμου με την κάθε πλευρά να προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες της, γιατί είναι πασίδηλο ότι ενιαία επιδίωξή τους ήταν η δια της βίας λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης.
Δελτίο Τύπου, με το οποίο ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, επιχειρεί ν’ απαντήσει στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Start με το έγγραφο, το οποίο απέστειλε ο πρώτος πολίτης του νησιού των Φαιάκων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αιτούμενος τη συνδρομή των ΜΑΤ για ν’ ανοίξει ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης, απέστειλε το απόγευμα της Τρίτης το γραφείο Τύπου του Δήμου Κέρκυρας.

Το εν λόγω δελτίο Τύπου αναφέρει επί λέξει τα παρακάτω:

«Με αφορμή δημοσίευμα του τηλεοπτικού σταθμού START, με τίτλο «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Το έγγραφο Νικολούζου με το οποίο ζήτησε τα ΜΑΤ από τον Τόσκα», ο Δήμαρχος Κέρκυρας δήλωσε τα εξής:

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά το δημοσίευμα του τηλεοπτικού σταθμού START, στο οποίο αναφέρεται ότι ζήτησα τη συνδρομή των ΜΑΤ για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Λευκίμμης. Για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να ενημερώσω για τα εξής:

Το επίμαχο έγγραφο, με ημερομηνία 6.5.2018, απεστάλη στον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, με παράλληλη κοινοποίηση σε συναρμόδια Υπουργεία και αφορούσε την υλοποίηση των προαπαιτουμένων προκειμένου να αδειοδοτηθεί ο ΧΥΤΥ Λευκίμμης (έργα ηλεκτροδότησης, οδοποιίας και υδροδότησης).

Δεδομένου πως είχαν προηγηθεί επεισόδια και εγκληματικές ενέργειες (όπως ο εμπρησμός των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΥ  από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες) και προκειμένου να εκτελεστούν τα παραπάνω έργα χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των συνεργείων, ζήτησα εισαγγελική και αστυνομική συνδρομή.

Όπως καταλαβαίνει καθένας, το αίτημα αυτό δεν αποτελεί πρόσκληση των δυνάμεων των ΜΑΤ στην περιοχή.

Με την ευκαιρία αυτή επαναλαμβάνουμε τη θέση μας πως ο ΧΥΤΥ Λευκίμμης, αποτελεί αυτή τη στιγμή μονόδρομο για την ενδιάμεση διαχείριση των απορριμμάτων και την αντιμετώπιση της κατάστασης κινδύνου στην οποία έχει περιέλθει η Κέρκυρα.

Όπως έχουμε, επίσης, επανειλημμένα δηλώσει η λειτουργία των εγκαταστάσεων στη Λευκίμμη απαιτεί κοινωνική συναίνεση και στην κατεύθυνση αυτή έχουμε κάνει μεγάλες προσπάθειες.

Η αδιαλλαξία, όμως, ενός μέρους των κατοίκων όπως εκφράζεται από συλλογικότητες της περιοχής έχουν οδηγήσει αυτές τις προσπάθειες σε αδιέξοδο.

Δεν καλέσαμε και δεν επιθυμούμε την παρουσία των ΜΑΤ στην Κέρκυρα. Άλλωστε, η σχετική απόφαση είναι αρμοδιότητα της Κυβέρνησης.

Τέλος, έστω και τώρα, στην ύστατη στιγμή, καλούμε τους κατοίκους της Λευκίμμης σε διάλογο προκειμένου να λειτουργήσει ο ΧΥΤΥ  και να απαλλαγεί η Κέρκυρα από τον εφιάλτη των απορριμμάτων».

Η απάντηση του Start στην… «απάντηση» Νικολούζου
Προφανώς και η θέση του Δημάρχου Κέρκυρας είναι εξαιρετικά δύσκολη, όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούονται με τους κατοίκους της Λευκίμμης, τη στιγμή που μόλις ελάχιστες ώρες νωρίτερα, ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός -στα επίμονα ερωτήματα των παρευρισκόμενων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθούν το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ στη Νότια Κέρκυρα.

«Έσκιζε τα ρούχα του» ο Δήμαρχος Κέρκυρας πως δεν είχε καμία τέτοια ενημέρωση… Πώς είναι δυνατόν, να το γνωρίζουν αυτό απλοί κάτοικοι, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι, όπως για παράδειγμα ο Σταμάτης Πελάης και να μη το γνωρίζει ο επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής, είναι πραγματικά απορίας άξιο…

Η απάντηση ωστόσο, την οποία προσπάθησε να δώσει στο Start ο Κώστας Νικολούζος, επί της ουσίας ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ το ρεπορτάζ του Start… Τι λέει ο Δήμαρχος Κέρκυρας στο δελτίο Τύπου, το οποίο απέστειλε ως απάντηση;

ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι υπήρξε επιστολή, στις 6 Μαΐου, μετά τον εμπρησμό των εγκαταστάσεων της Λευκίμμης, η οποία είχε ως αποδέκτη αφενός τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, αφετέρου τα ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ… Δηλαδή, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Πώς αλλιώς, άλλωστε, από τη στιγμή που ο Δήμαρχος Κέρκυρας -σύμφωνα και με το απαντητικό δελτίο Τύπου που απέστειλε- ΖΗΤΗΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ.

Τα πράγματα είναι απλά και οι ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για να προσπαθεί κανείς να… κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του ή να παίξει με τις λέξεις… Άπαντες καταλαβαίνουν πλέον τι κάνει (ή τι δεν… κάνει) ο καθένας απ’ αυτούς που κρατούν τις τύχες της Κέρκυρας στα χέρια τους… Άπαντες κρίνονται αφενός από τα λεγόμενα, αφετέρου -κυρίως- από τα πεπραγμένα τους…

ΥΓ www.argyrades.gr Από κάθε τσούντα και κάθε γωνιά της Κέρκυρας πρέπει να αντιμετωπιστεί  περήφανα και μαζικά η πολιτική της βίας και τη τρομοκρατίας. Μέτωπο ενιαίο δημοκρατικό ενάντια στα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής! Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Ο αγώνας των Λευκιμμιωτών και των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας είναι αγώνας κοινός!

Το έγγραφο Κ. Νικολούζου