ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σύγκρουση σκαφών στο Βίδο


Ενημερώθηκε, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, από τον 40χρονο αλλοδαπό Κυβερνήτη του Ι/Φ “GENTILINA” σημαίας Ιταλίας, ότι το Ι/Φ “ΝΑΪΤ ΣΤΑΡ” Ν.Κ. 560, με Κυβερνήτη έναν 24χρονο αλλοδαπό, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. “ΒΙΔΟΣ” Κέρκυρας, παρασύρθηκε από ριπή ανέμου, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με το υπό διακυβέρνησης του “GENTILINA”, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές μικρής έκτασης στο Ι/Φ “GENTILINA”, ενώ ο Κυβερνήτης του, ανέφερε ελαφρύ τραυματισμό στο δεξί κάτω άκρο, χωρίς να επιθυμεί παροχή ιατρικής βοήθειας.

Μετά τη σύγκρουση το “ΝΑΪΤ ΣΤΑΡ” κατέπλευσε με ιδία μέσα στον λιμένα ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ” όπου ελλιμενίζεται, ενώ το Ι/Φ “GENTILINA”, παρέμεινε αγκυροβολημένο έξω από τον εν λόγω λιμένα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο (02) σκαφών μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.