ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταλυμάτων ζητούν να κηρυχθεί η Κέρκυρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκηςΞενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταλυμάτων ζητούν να κηρυχθεί η Κέρκυρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Με επιστολή προς την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας και η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας ζητούν  να κηρυχθεί η Κέρκυρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας του προβλήματος στην διαχείριση των απορριμμάτων.

Η επιστολή:
«Όπως φυσικά θα είστε ενήμερη, τόσο από τα συναρμόδια Υπουργεία όσο και από τα ΜΜΕ, η Κέρκυρα έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Τα απορρίμματα επί 2 μήνες, από το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, έχουν πνίξει στην κυριολεξία το νησί.

Οι κριτικές που ταξιδεύουν με τα σχόλια των επισκεπτών, καθιστούν πλέον τον άλλοτε
κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας, στην ποιο τριτοκοσμική και βρώμικη τουριστική περιοχή της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της ευθύνης που σας αναλογεί αναφορικά με το τουριστικό προϊόν της χώρας, τούτη εδώ την ύστατη ώρα, σας καλούμε να πράξετε το ελάχιστο με τα συναρμόδια Υπουργεία και θέτοντας μαζί τους τον προορισμό Κέρκυρα, σε έκτακτη ανάγκη, επιτάσσοντας όλα τα μέσα που μπορεί να κατέχει η Ελληνική πολιτεία για τη λύση του προβλήματος και την προστασία της υγείας τόσο των πολιτών της Κέρκυρας όσο και των χιλιάδων επισκεπτών μας»