ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Eργατικό Kέντρo: Το πρόβλημα των σκουπιδιών δε λύνεται με τα ΜΑΤ


Eργατικό Kέντρo: Το πρόβλημα των σκουπιδιών δε λύνεται με τα ΜΑΤ

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας με ανακοίνωσή του καταδικάζει την παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη

Η ανακοίνωση του εργατικού κέντρου Κέρκυρας:

Το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Κέρκυρα έχει καταστεί δυστυχώς διαχρονικό και ταλανίζει, πρώτα από όλους, τους Κερκυραίους πολίτες. Πρόκειται για ένα ζήτημα που άπτεται της δημόσιας υγείας και καθαριότητας, πρόκειται για ένα θέμα που δείχνει το βαθμό διοικητικής/διαχειριστικής ικανότητας ενός τόπου, πρόκειται για μια υπόθεση που έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης σε μικροπολιτικό και μικροκομματικό επίπεδο, σε επίπεδο προσωπικών φιλοδοξιών.

Όπως και να έχει, όμως, το μείζον αυτό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται ποτέ με την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες μόνο εντείνουν την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα. Οι δυνάμεις καταστολής έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν και, όπως είναι καταγεγραμμένο, όχι μόνο δεν πρόσφεραν κάτι αλλά αντίθετα δημιούργησαν ταραχές και θλιβερά παρεπόμενα.

Για όλα τούτα, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταδικάζει απερίφραστα την παρουσία των ΜΑΤ στο χώρο που οδηγεί στο ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη και δηλώνει πως στο σύγχρονο δημοκρατικό κόσμο, έστω και οι εικόνες που υπονοούν τη χρήση βίας ως μέσο καταστολής είναι ικανές να εμποδίσουν την εξεύρεση αποδεκτής λύσης αντί να τη διευκολύνουν. Ούτως ή άλλως, διαχρονικά εκφρασμένη θέση του φορέα μας αποτελεί η καταδίκη της βίας από όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Για το Δ/Σ του ΕΚΚ