ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Διεθνές ρεζίλι για την Κέρκυρα από το παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο RTL


Διεθνές ρεζίλι για την Κέρκυρα από το παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο RTL

Η Κέρκυρα έχει γίνει παγκοσμίως ρεζίλι για τα βουνά των σκουπιδιών από τα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης επισκεπτών της Κέρκυρας. Χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ και το ΒΙΝΤΕΟ στο Ολλανδικό RTL τα «βουνά» των απορριμμάτων στο νησί μας.
Με αφορμή, μάλιστα,  τα ρεπορτάζ των ξένων ΜΜΕ πολλοί τουρίστες που είχαν κλείσει διακοπές στην Κέρκυρα προβληματίζονται με αυτή την κατάσταση και αρκετοί ακυρώνουν τις κρατήσεις.
Ενδεικτικό το ρεπορτάζ του Ολλανδικού RTL που τονίζει την απογοήτευση που ένιωσαν οι τουρίστες όταν είδαν αυτή τη θλιβερή εικόνα στο πανέμορφο αυτό νησί.Ας σημειωθεί ότι το  ολλανδικό RTL είναι μέλος του τηλεοπτικού δικτύου RTL Group, έχει ζωή σχεδόν ενός αιώνα, με έδρα το Λουξεμβούργο και τηλεοπτικούς σταθμούς σε Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Κροατία και Λουξεμβούργο.

Σε βίντεο που υπάρχει στην ιστοσελίδα τουρίστρια που μίλησε στο κανάλι λέει «Μέχρι να φθάσουμε από το αεροδρόμιο στο χωριό που παραθερίζαμε, συναντούσαμε κάθε τόσο, σημεία με σκουπίδια για πολλά μέτρα. Σκουπίδια παντού, ακόμα και μπροστά στα Ανάκτορα! Σαπίζουν και βρωμάνε, δεν είναι και πολύ ευχάριστο για τους τουρίστες!»

Σύμφωνα, εξάλλου, με την TUI, η οποία κλήθηκε ν’ απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του ολλανδικού RTL, στην Κέρκυρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σε διαδικασία λειτουργίας μιας νέας χωματερής, οι ιθύνοντες της TUI βρίσκονται σε συζητήσεις με τους φορείς της Κέρκυρας, τα ταξίδια ωστόσο, συνεχίζονται κανονικά καθώς η ταξιδιωτική εμπειρία δεν απειλείται ενός των μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων».

Οι ιθύνοντες της TUI ωστόσο, δεν απάντησαν -και γιατί να το κάνουν, εξάλλου, καθώς δεν είναι δικό τους πρόβλημα- τι γίνεται  με την τουριστική εμπειρία εκτός των ξενοδοχείων, διότι η κερκυραϊκή οικονομία δεν μπορεί να σταθεί όρθια μόνο με τον all inclusive τουρισμό.

Να σημειωθεί ότι οι εικόνες του ρεπορτάζ είχαν τραβηχθεί πριν ακόμα τη βροχή του Σαββάτου που μετέτρεψε την Κέρκυρα σε απέραντη σκουπιδοθάλασσα!