ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Βρωμίζουν τη Λευκίμμη με τα σκουπίδια – Δε θα βρωμίσουν τις ψυχές μας! (video+photos)
 Βρωμίζουν τη Λευκίμμη με τα σκουπίδια – Δε θα βρωμίσουν τις ψυχές μας!  (videos+photos)

Με πρωτοφανή μέτρα καταστολής βρίσκεται σε εξέλιξη για πρώτη μέρα σήμερα, η μεταφορά των δεματοποιημένων απορριμμάτων από το Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου στη χωματερή Νότιας Κέρκυρας κόντρα στη βούληση του περήφανου λαού της Λευκίμμης και της Νότιας Κέρκυρας.

Τα πρώτα τριαξονικά πέρασαν τον ΧΥΤΑ στις 7 το πρωί και η εναπόθεση ολοκληρώθηκε περίπου στις 11:οο. Με τη συνοδεία κλούβας των ΜΑΤ. Διμοιρίες των ΜΑΤ και γενικώς αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός στη Λευκίμμη, ενώ από αέρος υπάρχει επιτήρηση από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Μετά τις 13:30, πληροφορίες αναφέρουν ότι μια δεύτερη σειρά φορτηγών με δεματοποιημένα απορρίμματα ξεκίνησε από το Τεμπλόνι με κατεύθυνση τη Λευκίμμη, φυσικά με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.


Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ κλειστός είναι ο δρόμος λίγο πριν την είσοδο του ΧΥΤΑ στο ύψος του Βενζινάδικου και οι αστυνομικοί οδηγούν τα Ι.Χ. αυτοκίνητα από παράκαμψη. Πρόσβαση έχουν μόνο τα λεωφορεία της γραμμής, τα τουριστικά λεωφορεία και τα φορτηγά.
Σύμφωνα με τον ΣΥΔΙΣΑ σε καθημερινή βάση πλέον θα έρχονται φορτηγά με δέματα με στόχο την αποσυμφόρηση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. όπως ακριβώς προβλέπει η σύμβαση με τον εργολάβο.

Στην περιοχή και ειδικότερα στον Περιφερειακό της Λευκίμμης υπάρχει συγκεντρωμένο πλήθος, δείγμα ότι οι Λευκιμμιώτες και οι κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν να βρωμίσει ο τόπος τους. Μπορεί προσωρινά να βρωμίζουν τη Λευκίμμη με τα σκουπίδια, αλλά δε θα βρωμίσουν και τις ψυχές των κατοίκων. Αναγνωρίζουν οι κάτοικοι ότι ο αγώνας θα είναι σκληρός και διαρκής. Ο ενιαίος παρατεταμένος αγώνας είναι το μόνο όπλο για να μην περάσει η πολιτικής της βίας και της τρομοκρατίας, για να μη μετατραπεί η Λευκίμμη σε σκουπιδότοπο!

Για αυτό καλούνται οι Λευκιμμιώτες και όλοι οι Κερκυραίοι την Παρασκευή να συγκεντρωθούν στα Δικαστήρια συμπαραστεκόμενοι στους συμπολίτες τους, που συνελήφθησαν και δικάζονται για την φερόμενη εμπλοκή τους στα προχθεσινά επεισόδια στο Νότο. Στη συνέχεια, το απόγευμα της Παρασκευής στις 18:30 αναμένεται να συγκεντρωθούν στον περιφερειακό της Λευκίμμης όπου με πορεία διαμαρτυρίας θα κατέβουν στην πόλη καταλήγοντας σε πορεία στο Λιστόν. Συγκέντρωση και στο Σαρόκο από τα σωματεία του ΠΑΜΕ.


ΒΙΝΤΕΟ enimerosi.com