ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τρία χρόνια www.argyrades.gr!Τρία χρόνια www.argyrades.gr!

Ήταν 17 Ιουνίου του 2015, όταν …γεννήθηκε το www.argyrades.gr , ένα ιστολόγιο για την Κέρκυρα τη ΔΕ Κορισσίων και τις Αργυράδες. Για μερικές μέρες το αρχικό όνομα ήταν www.Argyradeskerkyra.blogspot.gr. Για να μην είναι ένα όνομα … σιδηρόδρομος και για πρακτικούς, κυρίως,  λόγους μετονομάστηκε σε www.argyrades.gr.

Στα τρία χρόνια λειτουργίας το ιστολόγιο έχει μια δυναμική πορεία προσπαθώντας να καλύψει τα τοπικά θέματα όλου του νησιού και φυσικά κοινωνικά και πολιτικά θέματα που αφορούν κάθε πολίτη. Με κριτική ματιά αναφερόμαστε και στα γενικότερα προβλήματα και θέματα της χώρας, ακόμα και του κόσμου. Γιατί τα ειδικότερα, τοπικά προβλήματα δεν είναι ανεξάρτητα από τα γενικότερα, αλλά συνδέονται.

Τρία  χρόνια το www.argyrades.gr έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες επισκεπτών - αναγνωστών, στο νησί, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ξεπερνώντας όχι απλά κάθε προσδοκία, αλλά και τα πιο …τρελά μας όνειρα. Μια δυναμική άνοδος που δεν αφορά μόνο την αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά και την ποιότητα στην ενημέρωση. Και αυτό, όχι μόνο μας ικανοποιεί και μας δίνει δύναμη, αλλά και αυξάνει τα καθήκοντά μας να προσπαθούμε διαρκώς να βελτιωνόμαστε.


Τρία χρόνια με εκατοντάδες ρεπορτάζ, άρθρα, έρευνες και αποκλειστικότητες. Και φυσικά με λάθη και παραλείψεις, πολύ περισσότερο που δεν μπορούν όλα να πέφτουν στις πλάτες ενός ανθρώπου. Γιατί το www.argyrades .gr δεν είναι ένα επαγγελματικό ιστολόγιο και έχει ως σημείο αναφοράς περισσότερο τη ΔΕ Κορισσίων και τις Αργυράδες, όχι για τοπικιστικούς λόγους, αλλά λόγω έλλειψης προσωπικού που να μπορεί να καλύπτει κάθε γωνιά του νησιού μας έγκυρα και έγκαιρα. Η διάθεση υπάρχει για να προβάλουμε κάθε γωνιά του νησιού μας. Για αυτό και ζητάμε τη βοήθειά σας.
Ελπίζουμε το επόμενο διάστημα να μπορέσουμε να αλλάξουμε πολλά στη μορφή του ιστολογίου, ώστε να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό και λειτουργικό.

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και τους αναγνώστες και τους υπενθυμίζουμε αυτά που αναφέραμε και στην ιδρυτική μας διακήρυξη.

 «Ξεκινάμε σήμερα την προσπάθεια για ενημέρωση και προβολή του τόπου μας με σεβασμό στους αναγνώστες με βάση την πολυφωνία και τις αρχές δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Δε χαϊδεύουμε αυτιά για αντικειμενικότητα. Γνωρίζουμε ότι αντικειμενική δημοσιογραφία δεν υπάρχει. Έχουμε απόψεις, οπτικές γωνίες, εργαλεία με τα οποία κρίνουμε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Είμαστε ανοιχτοί και περιμένουμε την ενεργητική συμμετοχή κάθε συμπολίτη μας και κάθε φίλου, να φιλοξενήσουμε απόψεις, χωρίς αποκλεισμούς.
…Συνοδοιπόρους και συνταξιδιώτες ζητάμε σε αυτό το ταξίδι. Ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για την ενημέρωση και προβολή του τόπου, γιατί αυτό συμβάλλει στην ανάδειξη και λύση των προβλημάτων. Δε φιλοδοξούμε να λύσουμε προβλήματα, γιατί αυτό μπορεί να γίνει μέσα από την οργανωμένη συλλογική δράση». Περιμένουμε, λοιπόν, να μας στείλετε ειδήσεις, απόψεις και σχόλια, άρθρα και εργασίες, φωτογραφίες και Video, αλλά και ιδέες, προτάσεις. Καλοδεχούμενο καθετί που προσφέρει στην ενημέρωση και τον προβληματισμό, στην προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας.»


Εμείς θα είμαστε εδώ για να αναδείξουμε τα προβλήματα, να κρίνουμε και να καταγγείλουμε κάθε εξουσία που αδιαφορεί για αυτά ή τα αναπαράγει. Δεν είμαστε με την εξουσία. Δε χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν.

Με τους απλούς ανθρώπους της φτώχειας και της βιοπάλης είμαστε, με κάθε προσπάθεια που αναβαθμίζει τον τόπο μας.
Και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται στη δίνη μιας βαθιάς κρίσης για την οποία οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος είναι μεγάλες και ανακυκλώνεται και οξύνεται λόγω της εξάρτησης της χώρας μας από ΕΕ και ΔΝΤ. Σε μια περίοδο που η δημόσια περιουσία, ο φυσικός πλούτος της χώρας, όπως και τα δικαιώματα και οι ελευθερίες μας έχουν μπει στο στόχαστρο.
 Δε χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν.