ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ: Xαιρετίζει την ιστορική συμφωνία με τη FYROM - Αμετακίνητη η θέση μας για την ολοκληρωμένη διαχείρισηΝΕ ΣΥΡΙΖΑ: Xαιρετίζει την ιστορική συμφωνία με τη FYROM - Αμετακίνητη η θέση μας για την ολοκληρωμένη διαχείριση

H ΝΕ Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την ιστορική συμφωνία με τη FYROM και θεωρεί ότι η νέα διοικητική διαίρεση του Δήμου αποτελεί προϋπόθεση για αποτελεσματικότερη Τ.Α., επιμένει για την υλοποίηση του συμφωνημένου οδικού χάρτη για τα απορρίμματα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την ιστορική συμφωνία με τη FYROM, μια συμφωνία που διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά μας συμφέροντα και παράλληλα εδραιώνει την ειρήνη, τη συνανάπτυξη και τη βαλκανική συνεργασία. Στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης, στη μεγάλη προσπάθεια που πλησιάζει στο τέλος της με την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο που μας έρχεται, καθώς επίσης και με τη θωράκισή της για τα επόμενα χρόνια με την εξασφάλιση συμφωνίας για το χρέος σε συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης και πολιτικής σταθερότητας.

Η Ν.Ε. ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της Κ.Ε. του κόμματος για τη στρατηγική μας στην Αυτοδιοίκηση και σημειώνει ότι:
α) Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ενδυνάμωση της κουλτούρας των συνεργασιών, φέρνει νέες δυνάμεις στο προσκήνιο και προωθεί δημοκρατικές, προοδευτικές, προγραμματικές συγκλίσεις προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
β) Η νέα διοικητική διαίρεση του Δήμου της Κέρκυρας (νέο χωροταξικό) αποτελεί προϋπόθεση για μια πιο καλή και πιο αποτελεσματική Τ.Α. στο νησί. Αποτελούσε και αποτελεί πολιτική δέσμευση, που με όλες τις δυνάμεις μας θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές, διασφαλίζοντας, παράλληλα, πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.

Όσον αφορά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, και μετά τον οριστικό αποκλεισμό της εναλλακτικής πρότασης για μεταφορά τους, η Ν.Ε. θεωρεί ότι:

Πρέπει με γρήγορους ρυθμούς να υλοποιηθεί ο συμφωνημένος οδικός χάρτης μεταξύ υπουργείου και Τ.Α., για την οριστική επίλυση του προβλήματος και την εξαφάνιση των σκουπιδιών από τους δρόμους.