ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συλλαλητήριο το Σάββατο 14 Ιουλίου στη Λευκίμμη – Διαρκής αγώνας
Συλλαλητήριο το Σάββατο 14 Ιουλίου στη Λευκίμμη – Διαρκής αγώνας

Οι Αλευκιμιώτες και οι κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας καθώς βρίσκονται για δεύτερη εβδομάδα σε καθεστώς ΜΑΤοκρατίας με απαγορεύσεις, προασαγωγές, συλλήψεις και ξυλοδαρμούς δείχνουν αποφασισμένοι για αγώνα διαρκείας με διπλό στόχο: Να φύγουν τα ΜΑΤ, να μπει τέλος στην κρατική βία και τρομοκρατία και να μη λειτουργήσει η χωματερή του θανάτου.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 11/7,  το βράδυ  μια ακόμα συνεδρίαση του  συλλόγου «Αλεύχιμον».   Μια συνεδρίαση που σηματοδοτήθηκε από την παραίτηση από τη θέση της προέδρου του συλλόγου της Μαρίας Κοντομάρη. Ωστόσο βασικό θέμα ήταν η κλιμάκωση και οι νέες μορφές κινητοποιήσεων.

Αποφασίστηκε νέο συλλαλητήριο για το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 20:00.  

Σημείο συνάντησης  θα είναι οι Άγιοι Πάντες στην περιοχή των Ριγγλάδων . Θα ακολουθήσει πορεία η οποία θα καταλήξει στον περιφερειακό της Λευκίμμης. Κύριο αίτημα η απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή  καθώς και το άνοιγμα του περιφερειακού   δρόμου.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση θεωρείται δεδομένο ότι το συλλαλητήριο αυτό θα είναι ακόμα πιο μαζικό και συναμικό με τη συμμετοχή των κατοίκων και από τα υπόλοιπα χωριά, όχι μόνο της ΝΚότιας, αλλά και όλης της Κέρκυρας.