ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

20 συγκλονιστικές φωτογραφίες - Τελείωσε το οξυγόνο μετά τη διάσωση 4 αγοριών

20 συγκλονιστικές φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων παιδιών στην Ταϊλάνδη
Τα ταλαιπωρημένα πρόσωπα των διασωστών, η αγωνία των συγγενών, ο εξοπλισμός που θα «φορέσουν» τα εγκλωβισμένα παιδιά, οι δεκάδες δημοσιογράφοι και φωτογράφοι, 20 «κλικ» που αποτυπώνουν όλα όσα συμβαίνουν στο σημείο «μηδέν» της Ταϊλάνδης και τα οποία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα η παγκόσμια κοινότητα.
Το δράμα που βιώνουν τα δώδεκα παιδιά και ο προπονητής τους έχει συγκλονίσει όλον τον κόσμο και για τη διάσωσή τους έχει στηθεί μία επιχείρηση – μαμούθ, η οποία τέθηκε σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου.
Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή και οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.
Πηγή: enikos.gr, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: Thai PBS

Διακοπή της επιχείρησης απεγκλωβισμού στην Ταϊλάνδη - Τελείωσε το οξυγόνο μετά τη διάσωση 4 αγοριών - Οι πρώτες εικόνες των παιδιών μετά τον απεγκλωβισμό τους

– Δάκρυα χαράς και συγκίνησης σε όλη την Ταϊλάνδη
– Προχωρά γρήγορα η επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους
– Έχουν ήδη απεγκλωβιστεί τέσσερα αγόρια που είναι καλά στην υγεία τους
– Όλοι τους θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο όπου θα παραμείνουν τουλάχιστον 24 ώρες
– 10 ώρες θα χρειαστούν οι διασώστες για να οργανώσουν το δεύτερο στάδιο της επιχείρησης
Ταϊλάνδη: Live η επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους


Από τις 2 Ιουλίου, όταν μετά από 10 μέρες ερευνών, τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους είχαν χαθεί μέσα στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στη βόρεια Ταϊλάνδη, όλη η χώρα περίμενε αυτή τη μέρα. Τη μέρα που τα παιδιά θα έβγαιναν σώα από το σπήλαιο.
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους ξεκίνησε τα χαράματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) και περίπου στις 15:40 ήρθαν τα πρώτα χαρμόσυνα νέα: η είδηση για τον απεγκλωβισμό των δυο πρώτων παιδιών. Ακολούθησαν άλλα τέσσερα. Και τώρα όλοι περιμένουν και τα επόμενα…
Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blog του newsit.gr 

Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε την Ταϊλάνδη

Σάββατο 23 Ιουνίου, ο 25χρονος προπονητής και 12 από τα παιδιά μιας ποδοσφαιρικής ομάδας μπαίνουν στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ. Είχαν μόλις τελειώσει την προπόνηση και ήθελαν να περιηγηθούν στη σπηλιά. Όμως στην Ταϊλάνδη έχει ξεκινήσει η περίοδος των μουσώνων. Και η βροχή γέμισε νερό το σπήλαιο.
Τα παιδιά και ο προπονητής τους εγκλωβίστηκαν σε ένα σημείο σχεδόν 4 χιλιόμετρα από την είσοδο του σπηλαίου. Ήταν αδύνατον να βγουν. Οι αρχές ειδοποιούνται από τη μητέρα ενός από τα παιδιά που ανησύχησε όταν ο γιος της δεν γύρισε από την προπόνηση.
Αμέσως η κινητοποίηση είναι τεράστια. Στην Ταϊλάνδη ταξιδεύουν ειδικοί και δύτες από πολλές χώρες. Οι έρευνες κρατούν 10 μέρες. Στις 2 Ιουλίου, τα παιδιά και ο προπονητής τους εντοπίζονται ζωντανοί από Βρετανούς δύτες. Και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ο αγώνας δρόμου για τον απεγκλωβισμό τους.
Μια επιχείρηση δύσκολη και επικίνδυνη. Ένας αγώνας, ο σημαντικότερος της ζωής τους, που τον κέρδισαν χάρη στις προσπάθειες δεκάδων ανθρώπων, στις προσευχές εκατοντάδων άλλων και στην αυτοθυσία του Σαμάν Κουνάν, του έμπειρου Ταϊλανδού δύτη που πέθανε συμμετέχοντας στις έρευνες διάσωσης.
πηγη: newsit.gr