ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ιδρύονται 4 τμήματα μετεκπαίδευσης τουριστικών επαγγελμάτων στην Κέρκυρα


Κέρκυρα: Ιδρύονται 4 τμήματα μετεκπαίδευσης τουριστικών επαγγελμάτων


Ιδρύονται φέτος και θα λειτουργήσουν στα Γουβιά από Οκτώβριο έως Ιούνιο 4 τμήματα Μετεκπαίδευσης της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων (Οροφοκομιακό, Εστιατοριακό, Μαγειρικό, Υποδοχής ), ανακοινώνει ο Σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Όπως ενημερώνει, στα τμήματα αυτά θα φοιτήσουν 25 εργαζόμενοι στο καθένα και από την επόμενη σαιζόν αυτοί οι εργαζόμενοι θα δικαιούνται Επίδομα Τουριστικής Εκπαίδευσης 10% και θα αποκτήσουν την υπαλληλική ιδιότητα αυξάνοντας σημαντικά το ύψος της αποζημίωσης τους σε περίπτωση απόλυσης καθώς και κατά την συνταξιοδότηση .

Για το λόγο αυτό καλεί τους ξενοδοχοϋπάλληλους να μαζέψουν άμεσα τα δικαιολογητικά και να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στην Σχολή (Ξενοδοχείο DEBONO Γουβιά) στις προβλεπόμενες προθεσμίες (από 16 Ιουλίου έως και 27 Ιουλίου) ,επισημαίνοντας ότι η απόκτηση των δικαιωμάτων πρέπει να συνοδεύεται από την αποφασιστικότητα των εργαζόμενων μετεκπαιδευόμενων να τα υπερασπιστούν.

Επισημαίνει δε ότι η απόκτηση του πτυχίου της Σχολής δεν σημαίνει αυτόματα και την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, η μεγάλη πλειοψηφία των ξενοδόχων παραβιάζει αυτά τα δικαιώματα ή επιδιώκει την παραβίαση τους , για αυτό η μετεκπαίδευση και η απόκτηση του πτυχίου πάει πακέτο με την οργάνωση στα σωματεία μας και τον αγώνα για αναγνώριση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων .

« Όμως υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοι που δεν έχουν λάβει και ούτε θα λάβουν τις γνώσεις της Σχολής και κατά συνέπεια δεν θα αποκτήσουν τα δικαιώματα του επιδόματος και της υπαλληλικής ιδιότητας.

Τα Ταξικά συνδικάτα μας στην Κέρκυρα έχουν ζητήσει την υποχρεωτική εκπαίδευση – μετεκπαίδευση των εργαζομένων στον τουρισμό και την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Γι αυτό και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να εκπαιδευτεί και ο τελευταίος εργαζόμενος στον τουρισμό».

ΠΗΓΗ :ert.gr, Μαρία Παγκράτη