170.000 ευρώ έχει υποσχεθεί η σημερινή Δημοτική Αρχή για παρεμβάσεις στην περιοχή, ώστε να αναβαθμισθεί η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής των έτσι και αλλιώς ταλαιπωρημένων κατοίκων, αλλά μέχρι στιγμής εδώ και δυο περίπου χρόνια, οι «δεσμεύσεις» έχουν μείνει στα συρτάρια και κενό γράμμα.
«Κίτρινο» το νερό από τις γεωτρήσεις
Το νερό που βγαίνει από τα πηγάδια και από τις γεωτρήσεις των κατοίκων είναι «κίτρινο», προφανώς εξ αιτίας της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα. Και ενώ έχουν δεχθεί υποσχέσεις για μειωμένο τιμολόγιο από τη ΔΕΥΑΚ, αν αναγκαστούν να βάλουν «ρολόι» στοιχίζει 400 ευρώ, γεγονός που τους εξοργίζει. «Μας κατέστρεψαν τις γεωτρήσεις μας, δεν μπορούμε να πιούμε νερό και τώρα μας ζητούν και τα ρέστα» τονίζουν αγανακτισμένοι στο Corfutvnews.
«Ούτε τα σκουπίδια δεν έχουν μαζέψει»
«Από όλη την Κέρκυρα μάζεψαν ή μαζεύουν τα σκουπίδια, εδώ όμως δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο» μας λένε εξοργισμένοι για τις εικόνες με τους «ξεχειλισμένους» κάδους από σκουπίδια, τα οποία παραμένουν για πολλές ημέρες χωρίς να έχουν απομακρυνθεί. Μάλιστα κάποιοι κάτοικοι στην απόγνωση τους έχουν καλύψει με κάλυμμα  τα σκουπίδια για να μην εκλύονται οσμές και έχουν τοποθετήσει πινακίδα η οποία γράφει «Μην πετάτε σκουπίδια».
«Ένας καταστροφέας μόνος»
Στην πλατεία του χωριού για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι «παρκαρισμένος» ένας καταστροφέας, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσε η δημοτική αρχή. Οι κάτοικοι ενημέρωσαν το Δήμο για την ύπαρξη του καταστροφέα, ο οποίος όμως δεν τους φάνηκε χρήσιμος στην περιοχή, γιατί δεν υπάρχει χειριστής και στο αίτημα των κατοίκων να πληρώσουν αυτοί το μεροκάματο του χειριστή, η απάντηση ήταν αρνητική. Την ίδια στιγμή οι δρόμοι στην περιοχή παραμένουν ακαθάριστοι από τα χόρτα και τα κλαδιά και το ίδιο και άλλες περιοχές, όπου οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων ζητούν καταστροφέα για να καθαρίσουν την περιοχή τους χωρίς όμως να βρίσκουν ανταπόκριση. Πάντως στην πλατεία στο Τεμπλόνι βρίσκεται ένας καταστροφέας και … λιάζεται.
«Πλατεία Μονακό»
Τέλος πάνω από δυο χρόνια περιμένουν να ασφαλτοστρωθεί η πλατεία του χωριού και επιτέλους όπως λένε οι ίδιοι οι κάτοικοι και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παναγία η Σπαρμιώτισα Αλέκος Αλαμάνος, «να γίνουμε Μονακό», όπως μας είχαν υποσχεθεί ότι «θα ασφαλτοστρωθεί η πλατεία και θα είναι πιο όμορφη από το Μονακό» και προσθέτει με οργή «ας σταματήσει επιτέλους αυτή η κοροϊδία, δεν αντέχουμε άλλο. Μας είχαν υποσχεθεί 170.000 ευρώ για έργα και παρεμβάσεις και δεν έχει πέσει στο Τεμπλόνι ούτε σεντ».
Ρεπορτάζ: Σπύρος Ρίκος, corfutvnews.gr