ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Έκθεση Ιδεών εκτός θέματος» η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Λευκίμμη«Έκθεση Ιδεών εκτός θέματος» η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Λευκίμμη

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων έλαβε σήμερα, Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασής του απόφαση για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Λευκίμμη, ύστερα από εισήγηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Στην ουσία πρόκειται για «Έκθεση Ιδεών εκτός θέματος» που με «ήξεις, αφίξεις» στηρίζει την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική της δημοτικής αρχής που θάβει τη Λευκίμμη και τη Νότια Κέρκυρα στη χαβούζα του θανάτου, χωρίς να δίνει καμιά λύση συνολικά για τα σκουπίδια της Κέρκυρας και όλα αυτά μια μέρα μετά τα αποκαλυπτήρια του δέματος που έπεσε κατά τη μεταφορά και πείθει και τους πιο δύσπιστους ότι πρόκειται για δέματα σύμμεικτα, χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις της απόφασης του ΣτΕ.

Το ΠΣ επιμένει στη χρήση μιας ακατάλληλης χαβούζας που την ονομάζει ΧΥΤΥ.
Εμμένοντας σε αυτή την πολιτική αναφέρεται προσχηματικά σε «διάλογο και σνεννόηση» και «αποκλιμάκωση της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή».
Δεν μπορούν να ξεγελάσουν. Είναι το ΠΣ μέρος του προβλήματος και συντάσσεται με τη «δημοκρατία των ΜΑΤ» της κρατικής βίας και καταστολής. Αντί για την «ολοκληρωμένη διαχείριση» επιμένουν να θάψουν τη Νότια Κέρκυρα στα σκουπίδια.


Ακολουθεί αναλυτικά η απόφαση:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εκφράζει την αγωνία του για τη συνεχιζόμενη κατάσταση της έντασης που επικρατεί στην περιοχή της Λευκίμμης, λόγω της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να είναι δυνατή η χρήση του ΧΥΤΥ Λευκίμμης για την προσωρινή αποθήκευση δεμάτων που προέρχονται από τη λειτουργία του δεματοποιητή.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο θεωρεί ότι η ένταξη του ΧΥΤΥ Λευκίμμης στο σύστημα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Κέρκυρας, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την  ομαλή εξέλιξη της διαχείρισης αυτής.

Μέχρι την εφαρμογή της ολοκληρωμένης διαχείρισης, όπως προβλέπεται στον ΠΕΣΔΑ, πρέπει να εξασφαλιστεί ο περιβαλλοντικός έλεγχος της λειτουργίας αυτής, τόσο μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας όσο και μέσω ανεξάρτητου Παρατηρητή, ο οποίος μπορεί να εγκατασταθεί με συναίνεση όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Για την εφαρμογή των παραπάνω είναι απαραίτητος ο διάλογος και η συνεννόηση και για τον σκοπό αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο με ευθύνη του προέδρου του θα αναλάβει άμεσα τις  κατάλληλες πρωτοβουλίες.

Με την έναρξη του διαλόγου το ΠΣ θεωρεί αναγκαία και απαραίτητη την αποκλιμάκωση της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή.

Επιπλέον το ΠΣ υπογραμμίζει ότι η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να έχει δημόσιο χαρακτήρα και αποκλειστικά δημόσια χρηματοδότηση. Συγχρόνως το ΠΣ έχει την άποψη ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η μονιμοποίηση όλων των πρώην συμβασιούχων στην καθαριότητα του δήμου που το δικαιούνται αλλά και να γίνουν νέες προσλήψεις (που η  καθημερινότητα αποδεικνύει ότι είναι απαραίτητες) με όρους σταθερής και μόνιμης εργασίας και τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Με αντίστοιχους όρους να εργάζονται οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση. Τέλος  εκφράζει την ευχή για καμία αύξηση σε δημοτικά ή άλλα τέλη και μείωση των δημοτικών τελών σε ανέργους, ΑΜΕΑ και τις οικογένειές τους