ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Καταγγελία Α. Βλάσση Τοπικού Συμβούλου για παραβάσεις στον ΧΥΤΑ


Καταγγελία  Α. Βλάσση Τοπικού Συμβούλου  για παραβάσεις στον ΧΥΤΑ.

Ο Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Λευκιμαίων Άγγελος Βλάσσης έκανε την παρακάτω καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης για παραβάσεις στον ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.

Η καταγγελία έχει ως εξής:
 «Μετά από πολλές ενοχλήσεις και καταγγελίες πολιτών της Λευκίμμης πληροφορήθηκα τα εξής:

Στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης με την συνοδεία της αστυνομικής δυνάμεως μεταφέρονται και εναποτίθονται σκουπίδια τα οποία δεν συνάδουν με την πρόχειρη απόφαση των αρμοδίων με αποτέλεσμα την πρόκληση μόλυνσης του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Στα μεταφορικά μέσα τα οποία μεταφέρουν σκουπίδια οποιασδήποτε μορφής στερούνται της ειδικής άδειας μεταφοράς απορριμμάτων της οποίας έχουν δικαίωμα μόνο όσοι κατέχουν εγκαταστάσεις ανακύκλωσης.

Ως εκ τούτου εκφράζω τις οποίες Διαμαρτυρίες μου για την μη τήρηση του νόμου από κάθε αρμόδιο φορέα. Παρακαλώ όπως προβείτε σε άμεσες κινητοποιήσεις ελέγχου προς όλες τις κατευθύνσεις για την τήρηση του Συντάγματος των νόμων και τα ψηφίσματα του κράτους τα οποία έχετε δώσει όρκο να υπηρετήσετε για την ασφαλή λειτουργία των πολεων και το συμφέρον του πολίτη.
Εφιστώ την προσοχή προς όλους τους αρμόδιους εντολοδόχους για τις υφιστάμενες παράνομες πράξεις που θα προκύψουν ότι θα υπάρξει άμεση αντίδραση προς κάθε κατεύθυνση νομική και πολιτική στα αρμόδια όργανα τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επισημάνω ότι πράξεις αυτές κοινοποιούν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, σωματική βία, έκθεση ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο, κατάχρηση οποιασδήποτε μορφής εξουσίας, υποβάθμιση της κωμόπολης Λευκίμμης μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα με ό,τι αυτό συνεπάγεται».