ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Έγκριση ανέγερσης κλειστού γυμναστηρίου στη Λευκίμμη


Αποτέλεσμα εικόνας για Έγκριση ανέγερσης κλειστού γυμναστηρίου στη Λευκίμμη
Έγκριση ανέγερσης κλειστού γυμναστηρίου στη Λευκίμμη

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την ανέγερση σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου στη Λευκίμμη, π/υ 2,4 εκατ. ευρώ
Θ.Γαλιατσάτος: «Η ΠΙΝ ξεπέρασε τα τυπικά  και πέτυχε αυτή τη χρηματοδότηση παρότι δεν είναι στις αρμοδιότητές της οι αθλητικές εγκαταστάσεις»
Ομόφωνα  εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίασή του η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠΙΝ-ΠΕ Κέρκυρας και του δήμου Κέρκυρας για την υλοποίηση του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ- ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ» σε οικόπεδο έκτασης περίπου 7,5 στρεμμάτων που βρίσκεται στη θέση Αγία Κυριακή Λευκίμμης (ιδιοκτησία του δήμου Κέρκυρας).

Η συνολική δαπάνη της παρέμβασης ανέρχεται στο ποσό των 2.400.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ της  ΠΙΝ (ΣΑΕΠ022  με ΚΑ 2018ΕΠ02200001)

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων  Θεόδωρος Γαλιατσάτος απαντώντας στους προβληματισμούς  που ακούστηκαν σχετικά με το βαθμό ολοκλήρωσης της μελέτης  για την κατασκευή του έργου ξεκαθάρισε ότι είναι σχεδόν έτοιμη τονίζοντας  χαρακτηριστικά «να μην ανησυχούν όσοι έχουν τους προβληματισμούς αυτούς και σε όσους επιχειρούν να απαξιώσουν το έργο αυτή η λογική δε θα γίνει ανεκτή».

Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη και εκτέλεση των παρακάτω εργασιών:

Ανέγερση κλειστού γυμναστήριου κατάλληλο για τα αθλήματα της χειροσφαίρισης, της καλαθοσφαίρισης και της πετοσφαίρισης. Το προτεινόμενο κλειστό γυμναστήριο πρόκειται να λειτουργεί ως προπονητήριο με δυνατότητες διεξαγωγής αγώνων τοπικού, εθνικού ή διεθνούς επιπέδου.

Για το λόγο αυτό εκτός από τους χώρους εξυπηρέτησης των αθλητών θα περιλαμβάνει κερκίδες 300 θεατών με τις αντίστοιχες 4 εξυπηρετήσεις, καθώς και χώρους απαραίτητους για την κάλυψη των αγώνων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όλοι οι χώροι του γυμναστηρίου προβλέπεται να είναι προσβάσιμοι από ΑμεΑ, αθλητές και θεατές.

Το κλειστό γυμναστήριο εγγράφεται σε ένα περίγραμμα 56,15 x 43,70 μ. που περιλαμβάνει τον βασικό όγκο της κυρίας αίθουσας με τις κερκίδες, συνολικού ύψους περίπου 13,50 μ. και έναν δευτερεύοντα όγκο με τους λειτουργικούς χώρους εξυπηρετήσεων αθλητών, θεατών, τύπου, και διοίκησης ύψους 3,60 έως 7,20 μ. και περιλαμβάνει :Αίθουσα αθλοπαιδιών, χώρους εξυπηρέτησης θεατών, αποδυτήρια αθλητών – διαιτητών, ιατρείο, γραφεία διοίκησης, χώρους εξυπηρέτησης Τύπου και περιβάλλοντα χώρο.

Ο περιβάλλων χώρος περιλαμβάνει την κατασκευή χώρου στάθμευσης, περίφραξη, ανοικτό χώρο εκδηλώσεων χωρητικότητας 200 ατόμων και ανοικτά γήπεδα αθλοπαιδιών.

«Είναι ένα πλήρες γυμναστήριο σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές, το οποίο θα προσφέρει στη νεολαία  και στους αθλούμενους στην περιοχή και γενικά στην περιοχή. Τα δυο τελευταία χρόνια είχαμε ακούσει την αγωνία των Συλλόγων και των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό στην περιοχή της Νότιας Κέρκυρας. Τώρα δε θα χρειάζεται για να αθληθούν να έρχονται μέχρι την πόλη της Κέρκυρας . Η ΠΙΝ ξεπέρασε τα τυπικά  και ζήτησε αυτή τη χρηματοδότηση παρότι δεν είναι στις αρμοδιότητές της οι αθλητικές εγκαταστάσεις», ανέφερε ο κ. Γαλιατσάτος ανακοινώνοντας ότι οι αμέσως επόμενες προτεραιότητες της ΠΙΝ είναι τα έργα « ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΚΒΟΛΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΤΗ ΜΠΟΥΚΑ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ»,καθώς  και το «ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ», το οποίο σε συνδυασμό με τον άξονα Βορρά – Νότου θα παίξει ένα διαφορετικό ρόλο στην επικοινωνία της Κέρκυρας με την απέναντι ακτή και θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή δυναμική στην ευρύτερη περιοχή.