ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ξανά επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης
Ξανά επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι της Λευκίμμης ένιωσαν στο πετσί τους την κρατική βία και, καθώς μετά την ειρηνική πορεία προς το εκκλησάκι που βρίσκεται κοντά στην είσοδο του ΧΥΤΑ, τα ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη χημικών και ακολούθησαν συγκρούσεις.
Ο Σύλλογος  Αλεύχιμον είχε απευθύνει κάλεσμα για  "περίπατο" στις ιδιοκτησίες των Λευκιμμιωτών και προς την εκκλησία, για το οποίον όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, δεν χρειάζονται αδειοδότηση από κανέναν αρμόδιο φορέα.

Η μαζική συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής για πραγματοποίηση λιτανείας από το εκκλησάκι στα Μεσοράχια, ξεκίνησε στις 8 το απόγευμα περίπου, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν παρατεταγμένες στον χώρο γύρω από τον ΧΥΤΑ.
Περίπου στις 9.30 μμ  άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων και κροτίδων κρότου – λάμψης με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έντονη αντίδραση από τους συγκεντρωμένους.
Ο περιφερειακός δρόμος αποκλείστηκε και πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν εκεί. Εν τω μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε για άγνωστη αιτία σε δασική περιοχή του Νεοχωρακίου και οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν και έσβησαν τις φλόγες.
Είναι φανερό ότι τα Μεσορράχια έχουν μετατραπεί σε τόπο βάρβαρης επιβολής μιας πολιτικής που σπέρνει την αρρώστια και το θάνατο, αλλά και ταυτόχρονα της γενναίας αντίστασης των κατοίκων της περιοχής