ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι να μείνουν μακριά από Σωματεία που στήνει η εργοδοσία


ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι να μείνουν μακριά από Σωματεία που στήνει η εργοδοσία

«Οι εργαζόμενοι να μείνουν μακριά από Σωματεία που στήνει η εργοδοσία» επισημαίνει η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων του ΠΑΜΕ, με αφορμή όπως αναφέρει, την «εταιρεία "IKOS", μέτοχος της οποίας είναι ο γνωστός Ανδρέας Ανδρεάδης πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ,  που μόλις πληροφορήθηκε ότι οι εργαζόμενοι στην Κέρκυρα έχουν συστήσει επιχειρησιακό Σωματείο, έστησε η ίδια αντισωματείο, παραμάγαζο της εργοδοσίας».

Μάλιστα όπως σημειώνει η Γραμματεία, «για το σκοπό αυτό αξιοποιεί το συνδικαλιστή από τη Χαλκιδική Χρήστο Ευφραιμίδη, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας, εκλεγμένος με την ΠΑΣΚΕ, που θέλει να βάλει χιλιάδες εργαζόμενους να γίνουν ουρά των επιδιώξεων του μεγαλοξενοδόχου. Γι’ αυτό το λόγο η εργοδοσία βάζει υποψήφιους για το αντισωματείο προϊστάμενους και στελέχη της εταιρείας.

Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής μάλιστα, συνταξιούχος κι αυτός όπως άλλωστε και ο πρόεδρος του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, είναι και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κασσάνδρας, έχοντας αναλάβει το ρόλο του "συνδικαλιστικού υπευθύνου" του Ανδρέα Ανδρεάδη στην Κέρκυρα. Είναι αυτός που μέχρι να ανοίξει το ξενοδοχείο έλυνε και έδενε και παρουσιαζόταν στο Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας ως εκπρόσωπος της εργοδοσίας. Είναι αυτός που έβαζε πλάτη για πολλά χρόνια στην εφαρμογή των πιο άθλιων εργασιακών σχέσεων σε εκατοντάδες νέους και νέες, που με το πρόσχημα της πρακτικής άσκησης δούλευαν ατέλειωτα ωράρια με μισθούς κάτω κι από τα 300 ευρώ το μήνα.

Αλλά και στο ξενοδοχείο "IKOS" στην Κέρκυρα, που ξεκίνησε φέτος τη λειτουργία του η "καλή μέρα" φάνηκε από την αρχή. Δεκάδες οι παραιτήσεις μετά από ένα μήνα εξαντλητικών ωραρίων».

Η Πανελλαδική Γραμματεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Η προσπάθεια των εργαζομένων να δυναμώσουν το επιχειρησιακό που ιδρύσανε, με τη συμβολή του ταξικού Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, πρέπει να συνεχιστεί και να ακυρώσει στην πράξη τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, που επιδιώκει να βάλει εμπόδια στην οργάνωση και συλλογική δράση τους, απέναντι στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων, στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.

Να συνεχίσουν ενωμένοι μαζί με το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, την προσπάθεια που ξεκίνησαν οι συνάδελφοί τους πριν δυο χρόνια και το πέτυχαν, να διασφαλιστούν οι θέσεις δουλειάς και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ίδιο ξενοδοχείο, όταν εργοδότης ήταν η εταιρεία "Χανδρής". Τότε κανείς από όσους σήμερα βιάζονται να στήσουν εργοδοτικό Σωματείο δεν στήριξε τους εργαζόμενους. Κανείς δεν πάτησε στο νησί. Σήμερα είναι όλοι εδώ, τα στηρίγματα των μεγαλοξενοδόχων στη ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και στην Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού για να σπάσουν την ενότητα των εργαζομένων και να τους δέσουν χειροπόδαρα στις επιδιώξεις των πιο κερδοφόρων ξενοδοχειακών εταιρειών της χώρας.

Οι εργαζόμενοι να μην πιαστούν στη φάκα της εργοδοσίας.

Να δυναμώσουν άμεσα και να παλέψουν στο πλάι του Σωματείου τους, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην οργάνωση και πάλη για τα συμφέροντα τους.

Να στείλουν από κει που ‘ρθαν όλους αυτούς που επιδιώκουν να τους κάνουν τη ζωή ακόμη χειρότερη. Που θέλουν την ψήφο τους για να επιβάλουν τη σιωπή και -γιατί όχι- και τη συμφωνία τους με την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση και το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο.

Να εμπιστευτούν όσους εδώ και χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τα Σωματεία που βρίσκονται σταθερά στη γραμμή του».