ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η ΜΑΤοκρατία συνεχίζεται στη Λευκίμμη με αλλαγή φρουράς - Αποκαλυπτικές φωτο για τις παρανομίες στον ΧΥΤΑΗ ΜΑΤοκρατία συνεχίζεται στη Λευκίμμη με αλλαγή φρουράς

Τι και αν οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς της Κέρκυρας έχουν εκράσει και εκφράζουν τις διαμαρτυρίες του με κινητοποιήσεις για την παρουσία και παρέμβαση των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, Κυβένηση, Περιφέρεια, Δήμος τους έχουν γράψει στα παλιά τους παπούτσια. Συνεχίζουν και εντείνουν την πολιτική της βίας και της τρομοκρατίας για να κάμψουν το φρόνημα όσων αγωνίζονται για να επιβάλουν την … τάξη του θανάτου στη Λευκίμμη.

 Οι εικόνες των αυτοκινήτων των ΜΑΤ να επιβιβάζονται στο πλοίο της γραμμής από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα, έχουν προκαλέσει έντονη οργή και αγανάκτηση.
Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφεραν νέα ανησυχία στους κατοίκους. Οι εικόνες δείχνουν νέα αυτοκίνητα των ΜΑΤ να κατεβαίνουν στην Κέρκυρα μέσω της γραμμής Ηγουμενίτσα – Λευκίμμης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως δημοσιεύουν τα τοπικά μέσα,  δεν υπάρχει αύξηση δυνάμεων, αλλά πρόκειται για την αλλαγή βάρδιας των δυνάμεων, καθώς συμπληρώνεται μία εβδομάδα στο νησί.

Ούτως ή άλλως η ΜΑΤοκρατία ενισχύεται για να διαφυλαχθεί ένα καθεστώς αδικίας και παρανομίας. Για να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ για τον οποίο προεκλογικά δεσμεύονταν οι κυβερνώντες ότι δε θα δεχτεί ούτε χαρτοπετσέτα. Εκτός των άλλων παραβιάζεται ακόμα και αυτή η απόφαση του ΣτΕ που έδωσε άδεια για δεματοποιημένα υπολείμματα, ενώ τα δέματα που μεταφέρονται είναι σύμμεικτα.

Γράφουν χαρακτηριστικά κάτοικοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Η καταστροφή της Λευκίμμης συνεχίζεται με υπερβάλλοντα ζήλο, αφού μέρα-νύχτα, μεταφέρουν σάπια σκουπίδια, με την συνοδεία του ποιο βάρβαρου κατασταλτικού μηχανισμού που υπάρχει... Αναφέρουν, επίσης ότι το κύτταρο έχει 3 μέτρα νερό και πετιούνται σύμμεικτα σκουπίδια από τα κομμένα δέματα.

Στη φωτογραφία αποτυπώνονται τόσο τα δέματα που εναποτίθενται, όσο και το νερό που υπάρχει εντός του ΧΥΤΑ.

Την ίδια ώρα το κόστος παραμονής για το δημόσιο είναι τεράστιο. 30.000  πληρώνει κάθε μέρα για την περιφρούρηση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Μάλιστα οι κάτοικοι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιγελούν την κατάσταση αναφέροντας ότι η μεταφορά των σκουπιδιών από τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου γίνεται με τιμές αρχηγού κράτους, με συνοδεία περιπολικών, κλούβας των ΜΑΤ, ελικοπτέρου κ.α.

Και όλα αυτά σε συνθήκες ασφυκτικής ΜΑΤοκρατίας και τρομοκρατίας, όπου η πρόσβαση στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης δεν επιτρέπεται σε κανέναν, παρά μόνο στον εργολάβο.  Είναι χαρακτηριστικό ότι επιτροπή κατοίκων ζήτησε να κάνει αυτοψία στο χώρο,  αλλά η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε.

Η οργή των κατοίκων έχει ξεχειλίσει εκτός των άλλων και από την προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών των ΜΑΤ τους οποίους κατηγορούν  για ψευδείς καταθέσεις εναντίον των συλληφθέντων αγωνιστών.