ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αποκλεισμένα τα Διαπόντια λόγω βλάβης του «Αλέξανδρος»Αποκλεισμένα τα Διαπόντια λόγω βλάβης του «Αλέξανδρος»

Αποκλεισμένοι με τα οχήματά τους βρίσκονται από το Σάββατο στα Διαπόντια νησιά Μαυράκι, Αρείκουσα και Οθωνοί εκατοντάδες τουρίστες και επαγγελματίες που δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στην Κέρκυρα, λόγω σοβαρής μηχανικής βλάβης του πλοίου «Αλέξανδρος». Η κατάσταση βρίσκεται στο «κόκκινο», καθώς δεν μπορεί να γίνει και ανεφοδιασμός των συγκεκριμένων νησιών με προϊόντα.

Ο μοναδικός -πλέον- τρόπος μετάβασης στα Διαπόντια νησιά και επιστροφής από αυτά είναι ένα μικρό πλοιάριο που μπορεί να εξυπηρετήσει ελάχιστα άτομα. Τουρίστες που νοίκιασαν οχήματα προκειμένου να μεταβούν και να γνωρίσουν τα «διαμάντια» του Ιονίου κινδυνεύουν να χάσουν τις προκαθορισμένες πτήσεις τους, οι επαγγελματίες βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας και χάνουν καθημερινά χιλιάδες ευρώ και οι κάτοικοι μετρούν τα τρόφιμα που τους έμειναν στο ντουλάπι.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, ζητάμε άμεσα τη συνδρομή του Υπουργείου Ναυτιλίας για να υπάρξει λύση» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιδήμαρχος Κέρκυρας Νόνη Μάστορα.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν από το Σάββατο στο λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να μεταβούν στα Διαπόντια νησιά: οδηγοί φορτηγών που ανεφοδιάζουν τα νησιά και βλέπουν τα προϊόντα που μεταφέρουν να έχουν υποστεί ήδη μεγάλες ζημιές, Έλληνες της ομογένειας που μπορούν να έρχονται μόνο μία φορά στο νησί ετησίως και θέλουν να επισκεφθούν τα σπίτια τους.

Και οι τρεις αντιδήμαρχοι της Κέρκυρας προσπαθούν να βρουν μία λύση με τον δήμο, αλλά η κάθε ώρα που περνά γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λαμβάνει πλέον τεράστιες διαστάσεις, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Μάστορα.


Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το κοινό αίτημα, το οποίο είναι έτοιμοι να υποβάλλουν οι αντιδήμαρχοι των Διαπόντιων -εφόσον επιβεβαιωθεί το μέγεθος της μηχανικής βλάβης και όντως το «Αλέξανδρος» πρέπει να μείνει για αρκετές μέρες δεμένο- προκειμένου να υπάρξει αντικατάστασή του από άλλο επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι θέλουν να μεταβούν από Κέρκυρα σε Μαθράκι, Οθωνούς και Ερείκουσα, αλλά και το αντίστροφο.