ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Μαζικό και περήφανο «ΟΧΙ στα ΜΑΤ - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ»Μαζικό και περήφανο «ΟΧΙ στα ΜΑΤ  - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ»

Μαζικό και περήφανο «ΟΧΙ στα ΜΑΤ  - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ» από τους Αλευκιμιώτες και τους κατοίκους της Νότιας Κέρκυρας στην αποψινή (Κυριακή 8/7) μαζική συγκέντρωση και πορεία στον περιφερειακό της Λευκίμμης. Εικόνες που προσβάλλουν τα δημοκρατικά αισθήματα όχι μόνο των Αλευκιμιωτών, αλλά και κάθε δημοκράτη πολίτη. ΜΑΤ, αστυνομικοί, περιπολικά, κλούβες σε θέση μάχης απέναντι στον «εχθρό λαό». Εικόνες μιας ΜΑΤοκρατούμενης Λευκίμμης που δείχνουν ότι και αυτή η κοινοβουλευτική δημοκρατία βρίσκεται σε … γύψο. Και από την άλλη ένας λαός να αντιστέκεται με περηφάνια, να μην τα βάζει κάτω παρά το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας.

Στο συλλαλητήριο, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αλεύχιμμον, κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στα ΜΑΤ και την κρατική βία και τρομοκρατία.
Στις 10 το βράδυ η αστυνομία άνοιξε το δρόμο για να περάσουν τα οχήματα και τα λεωφορεία με τους επιβάτες, τουρίστες κατά κύριο λόγο, που έφθασαν με το φέρι στο λιμάνι της Λευκίμμης, οι οποίοι πέρασαν μέσα από το συγκεντρωμένο πλήθος. Αμέσως μετά ξεκίνησε η πορεία της συγκέντρωσης προς το κέντρο της Λευκίμμης.
Στο κάλεσμααναφερόταν:

«Απαιτούμε όλοι μαζί να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη, να ανοίξει άμεσα ο περιφερειακός και να σταματήσει το έγκλημα στα «Μεσοράχια».
Να απαντήσουμε στους φασίστες της εξουσίας, όπως αρμόζει στον πολιτισμένο λαό της πολύπαθης Λευκίμμης.»
Φωτογραφίες – Βίντεο από τον χρήστη του Facebook Αλέξανδρο Κουρή. 

Βίντεο από την ομάδα ΛΕΥΚΙΜΜΗΑναλυτικό ρεπορτάζ αργότερα