ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Μαζικό συλλαλητήριο στη Λευκίμμη – Ο αγώνας συνεχίζεται: «ΟΧΙ στα ΜΑΤ - ΟΧΙ στον ΧΥΤΑ» - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟΜαζικό συλλαλητήριο στη Λευκίμμη – Ο αγώνας συνεχίζεται: «ΟΧΙ στα ΜΑΤ  - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ» - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το χθεσινό, Κυριακή 8/7 συλλαλητήριο στη Λευκίμμη ξεπέρασε σε μαζικότητα και τις προσδοκίες των διοργανωτών του, αφού σύμφωνα με υπολογισμούς περισσότεροι από 1.000 έδωσαν δυναμικό παρόν. Το μήνυμα είναι σαφές: Ο αγώνας συνεχίζεται στην εδώ και δυο εβδομάδες ΜΑΤοκαρτούμενη Λευκίμμη: «ΟΧΙ στα ΜΑΤ  - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ».
Εικόνες που προσβάλλουν τα δημοκρατικά αισθήματα όχι μόνο των Αλευκιμιωτών, αλλά και κάθε δημοκράτη πολίτη. ΜΑΤ, αστυνομικοί, περιπολικά, κλούβες σε θέση μάχης απέναντι στον «εχθρό λαό». Εικόνες μιας ΜΑΤοκρατούμενης Λευκίμμης που δείχνουν ότι και αυτή η κοινοβουλευτική δημοκρατία βρίσκεται σε … γύψο. Και από την άλλη ένας λαός να αντιστέκεται με περηφάνια, να μην τα βάζει κάτω παρά το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας.

Στο συλλαλητήριο, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αλεύχιμμον, κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στα ΜΑΤ και την κρατική βία και τρομοκρατία.
Στις 10 το βράδυ η αστυνομία άνοιξε το δρόμο για να περάσουν τα οχήματα και τα λεωφορεία με τους επιβάτες, τουρίστες κατά κύριο λόγο, που έφθασαν με το φέρι στο λιμάνι της Λευκίμμης, οι οποίοι πέρασαν μέσα από το συγκεντρωμένο πλήθος. Αμέσως μετά ξεκίνησε η πορεία της συγκέντρωσης προς το κέντρο της Λευκίμμης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ert.gr o αντιπρόεδρος του συλλόγου Αλεύχιμον Γιάννης Πανδής δήλωσε στην ομιλία του ότι θα προχωρήσουν και σε προσωπικές μηνύσεις εναντίον των τοπικών πολιτικών αλλά και όσων υπέγραψαν τις μελέτες που θεωρούν ότι δεν είναι σωστές. Ενωτική η Μαρία Κοντομάρη κάλεσε όλες τις συλλογικότητες της Λευκίμμης σε κοινό αγώνα.

Ο εκνευρισμός είναι διάχυτος. Σε όλους τους παρευρισκόμενους, σε όλο το χωριό. Η προγραμματισμένη πορεία μέσα στο χωριό της Λευκίμμης άργησε να ξεκινήσει διότι ο κόσμος είχε παραταχθεί απέναντι από τα ΜΑΤ και φώναζε συνθήματα για να ανοίξει το αποκλεισμένο τμήμα του Περιφερειακού.

Μάλιστα όταν ήρθε η στιγμή και έφτασαν τα αυτοκίνητα από το f/b που έφτασε στο λιμάνι απέκλεισαν τις παρακαμπτήριες οδούς στις οποίες συνήθως εκτρέπει την κίνηση η αστυνομία ώστε να αναγκαστεί να ανοίξει τον κυρίως δρόμο τον Περιφερειακό, πράγμα που έγινε τελικά με την αστυνομία να υποχωρεί για να μην οξύνει περισσότερο τα πνεύματα.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε αρκετή ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη και έφτασε μέχρι την άλλη άκρη του χωριού. Στο ποτάμι όμως πολλοί ήταν εκείνοι που σταμάτησαν και φώναζαν συνθήματα εναντίον της αστυνομίας, μεγάλη δύναμη της οποίας ήταν κλεισμένη μέσα στο κτήριο του Α. Τ. Λευκίμμης.

Μέχρι τουλάχιστον τις 12.00 το βράδυ δεν είχαν γίνει επεισόδια παρότι ο θυμός και η οργή φαινόταν να κυριαρχούν.

Επίσης να σημειώσουμε ότι πολλοί ανέφεραν ότι στον Κάβο έχουν αρχίσει ακυρώσεις λόγω της παρουσίας της αστυνομίας και του φόβου των επεισοδίων.


Τέλος, ας σημειωθεί ότι στο κάλεσμα των διοργανωτών αναφερόταν:

«Απαιτούμε όλοι μαζί να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη, να ανοίξει άμεσα ο περιφερειακός και να σταματήσει το έγκλημα στα «Μεσοράχια».
Να απαντήσουμε στους φασίστες της εξουσίας, όπως αρμόζει στον πολιτισμένο λαό της πολύπαθης Λευκίμμης.»

Βίντεο από του Facebook Αλ. Κουρή
Βίντεο από την ομάδα ΛΕΥΚΙΜΜΗ