ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Μποναμάς» στη Γ. & Σ. Λαβράνος η ανακύκλωση!«Μποναμάς» στη Γ. & Σ. Λαβράνος η ανακύκλωση!

Την ώρα που Δήμος, Περιφέρεια και Κυβέρνηση έχουν μετατρέψει την Κέρκυρα σε απέραντη χωματερή οι ιδιώτες καιροφυλακτούν και τρίβουν τα χέρια τους. Τα απορρίμματα, η «χρυσοτόκοςόρνιθα», προσφέρονται για να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι ιδιώτες, αφού απουσιάζει κάθε πολιτική δημόσιας διαχείρισης.  


Ενδεικτικό είναι ότι τη διαχείριση του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού Κέρκυρας ανέλαβε και πάλι, μετά από ένα διάστημα που δεν λειτουργούσε, η εταιρία RecyclingWorks ΙΚΕ που, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι αυτό συμβαίνει «σε μια δύσκολη περίοδο για την Κέρκυρα, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων»,  για αυτό «καλεί τις δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας σε μια ισχυρή συμμαχία». Πρόκειται για την εταιρία, η οποία είχε τη διαχείριση της ανακύκλωσης από τη δημιουργία του Κέντρου το 2006 έως και την Άνοιξη του 2016.

Η ανακοίνωση της εταιρίας:

Από τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού Κέρκυρας, περιήλθε στη διαχείριση της Εταιρείας RecyclingWorks ΙΚΕ, ιδιοκτησίας των Γ.και Σ.Λαβράνου, οι οποίοι είχαν τη διαχείριση του Κέντρου κ κατά τη χρονική περίοδο 2006-2016.

Στόχος της εταιρείας είναι, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), στην οποία ανήκει το ΚΔΑΥ, το Δήμο Κέρκυρας, το ΣΥΔΙΣΑ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να φέρει τα πολύ χαμηλά ποσοστά Ανακυκλώσιμου Υλικού, που σήμερα επεξεργάζεται το Κέντρο, στα επίπεδα τουλάχιστον της προηγούμενης περιόδου, των παραγόμενων Αστικών Αποβλήτων.

Με την εμπειρία και τη γνώση της προηγούμενης περιόδου και μέσα από ένα ολοκληρωμένο εξωστρεφές πρόγραμμα και πάνω από όλα σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών, η εταιρεία φιλοδοξεί να πετύχει τους στόχους της.

Σε μια δύσκολη περίοδο για την Κέρκυρα, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, μια ισχυρή συμμαχία όλων των δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας, είναι η πρώτη κ αναγκαία συνθήκη προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της ανακύκλωσης τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Η αύξηση του ποσοστού του ανακυκλώσιμου υλικού, είναι γνωστό ότι αποτελεί το πρώτο και βασικότερο ίσως βήμα, στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη σχεδίων ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο η εταιρεία RecyclingWorks , κ βάση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου η υπολειτουργούσα σήμερα σε επίπεδο νομού Ανακύκλωση να λειτουργήσει με όρους και προυποθέσεις όπως αυτές ορίζονται τόσο σε Εθνικό όσο και Ευρωπαικό επίπεδο.