ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Κέρκυρας: «ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΑΤ – Ανακύκλωση τώρα»


«ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΑΤ – Ανακύκλωση τώρα»

Ανακοίνωση με την οποία δηλώνουν την αντίθεση τους για την παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του Δήμο Κέρκυρας. Οι γονείς προτείνουν να δώσουμε βάρος στην εκπαίδευση των παιδιών μας ώστε να αυξηθούν οι πολίτες που κάνουν ανακύκλωση την οποία βλέπουν ως μόνη λύση για το πρόβλημα των απορριμμάτων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το νησί μας ζει για μια ακόμα φορά τον εφιάλτη των σκουπιδιών και των ποικίλων προβλημάτων που επιφέρει στη καθημερινή μας ζωή. Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα που με σχέδιο μας δημιούργησαν κάποιοι αυτοδιοικητικοί άρχοντες, η κοινωνία πλέον βιώνει γεγονότα που κάθε άλλο μπορούν να χαρακτηριστούν ειρηνικά. Ως αποτέλεσμα της καταστολής των πολιτών και της υποχρεωτικής υποδούλωσης όχι μόνο των ανθρώπων αλλά και των χώρων που ζουν, ο «κοινωνικός αυτοματισμός» της αλληλοσφαγής προβάλει καθημερινά πολύ έντονος. Δεν είναι η λύση στην Λευκίμμη αλλά ούτε και στο Τεμπλόνι.

Η Ένωση συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κέρκυρας, δευτεροβάθμιο θεσμικό συλλογικό όργανο του γονεϊκού κινήματος δεν μπορεί παρά να πάρει θέση. Μια θέση που δεν θα διχάζει την κοινωνία και φυσικά δεν θα διαχωρίζει του πολίτες σε νότιους και βόρειους. Τα σκουπίδια που παράγουμε όλοι μας δεν έχουν γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά δεν πρέπει να έχουν ως αποδέκτη μόνο ένα ορισμένο χώρο.

Η καλύτερη λύση για το μέλλον του τόπου μας είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ. Την λύση για τα απορρίμματα θα τη δώσουν τα παιδιά μας όταν θα μπορέσουν να εκπαιδευτούν σωστά. Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει πρωτεύον μάθημα ώστε οι αυριανοί πολίτες να μάθουν και να αποκτήσουν συνείδηση καταναλωτή και ανακυκλωτή. Τα παιδιά μας θα μας μάθουν να ανακυκλώνουμε σωστά και στο άμεσο μέλλον δεν θα χρειασθεί να ασχοληθούμε ξανά με τα απορρίμματα.

Ζητάμε άμεση – μόνιμη και δίκαιη λύση.

Ζητάμε την κοινωνική αλληλεγγύη και καλούμε όλους τους γονείς να αγωνιστούν για να μην γίνει το νησί μας μια τεράστια χωματερή.

Ζητάμε να φύγουν τα ΜΑΤ από την Λευκίμμη γιατί η καταστολή της λαϊκής θέλησης δεν είναι μορφή κοινωνικής δικαιοσύνης στα πλαίσια της δημοκρατίας.