ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Μαζικό συλλαλητήριο στη Λευκίμμη (φωτογραφίες)Μαζικό συλλαλητήριο στη Λευκίμμη (φωτογραφίες)

Το Σάββατο 14/7 το βράδυ πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο των κατοίκων της Λευκίμμης ενάντια στο ΧΥΤΑ Νότου. Μαζικό παρόν έδωσαν οι κάτοικοι στην πλατεία Αγίων Πάντων στις Ριγγλάδες.


Ομιλητές ο νέος πρόεδρος του «Αλεύχιμον» Σπ. Πανδής και ένα ακόμα εκπρόσωπος του ΔΣ που κατήγγειλαν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και την αστυνομοκρατία  τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο αγώνας των κατοίκων δεν πρέπει να έχει χρώμα. «Λευκό είναι το χρώμα της Λευκίμμης» και κάλεσαν σε ενότητα.

Από την πλευρά του ο Στ. Σαμοϊλης πρώην βουλευτή κατήγγειλε την πολιτική του Δήμου για τον ΧΥΤΑ, την αστυνομοκρατία και την απαγόρευση εισόδου στους ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και Λευκίμμης στον Π. Λαφαζάνη και την αντιπροσωπεία της ΛΑΕ. Εξέφρασε τη διαφωνία του με το σύνθημα «Φασίστες πολιτικοί ΜΑΤώσατε τη Λευκίμμη» τονίζοντας ότι δεν πρέπει να τσουβαλιάζονται όλοι οι πολιτικοί.

Ενδιαφέρουσα και η τοποθέτηση ενός ακόμα ομιλητή που υποστήριξε ότι δεν πρέπει να ισοπεδώνονται όλοι οι πολιτικοί με τον χαρακτηρισμό «φασίστες».

 Ακολούθησε πορεία μέσα από το χωριό όπου κατέληξε στον Περιφερειακό  όπου οι κάτοικοι βρέθηκαν μπροστά σε αστυνομικό κλοιό και παρατεταγμένα οχήματα της ΕΛΑΣ.

Το νέο ραντεβού ορίστηκε για αύριο Κυριακή στις 8 στο γήπεδο στο Νεοχώρι.