ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η ανώτατη διάκριση για την παιδική χορωδία Κέρκυρας στη Βιέννη - ΒΙΝΤΕΟΗ ανώτατη διάκριση για την παιδική χορωδία Κέρκυρας στη Βιέννη - ΒΙΝΤΕΟ

Θριαμβευτική παρουσία της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ που κατέκτησε την ανώτατη τιμητική διάκριση στο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Summa cum Laude της Βιέννης. Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ απέσπασε ένα από τα τρία αριστεία (outstanding success) που δόθηκαν σε τρεις Χορωδίες (Δανίας, Ελλάδας και Ιρλανδίας).
Πρόκειται για ένα από τα τρία αριστεία, τα οποία απονεμήθηκαν σε τρεις από τις συμμετέχουσες χορωδίες και συγκεκριμένα αυτή της Δανίας, εκείνη της Ιρλανδίας και φυσικά την παιδική χορωδία της Κέρκυρας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος συμμετείχε ελληνική χορωδία για πρώτη φορά στο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Χορωδιών της Βιέννης, του οποίου την κριτική επιτροπή αποτελούσαν 9 διακεκριμένοι Μαέστροι απο διάφορες Χώρες.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι στο Gala των νικητών του διαγωνισμού που θα γίνει στο Koncerthaus ορίσθηκε απο την Επιτροπή να εμφανισθεί η παιδική χορωδία της Κέρκυρας και να ερμηνεύσει το «Κορτσοπον» του Δ. Μηνακάκη. Στο ίδιο Gala εκπροσωπώντας την παιδική χορωδία της Κέρκυρας η Χορωδός Αγγελική Παναγιώτου θα τραγουδήσει solο κατά την εκτέλεση του ύμνου του Φεστιβάλ.

Συγχαρητήρια της Διοίκησης

Το διοικητικό Συμβούλιο της Χορωδίας Κέρκυρας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στη Μαέστρο Χριστίνα Καλλιαρίδου, στην Πιανίστα Αννα Αλβίζου και σε όλα τα Μέλη της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας για την μεγάλη επιτυχία τους, που μας έκανε όλους υπερήφανους και τίμησαν την Κέρκυρα και την Ελλάδα στην "πρωτεύουσα" της Μουσικής στην Ευρώπη. Τους ευχόμαστε και άλλες επιτυχίες και υγεία και πρόοδο στη ζωή τους.

Απολαύστε την εμφάνιση της Παιδικής Χορωδίας στο Musiktheatre, που μάγεψε το κοινό, ερμηνεύοντας εκκλησιαστικούς ύμνους αλλά και μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Χριστίνας Καλλιαρίδου.