ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ: Καταγγελία της κυβέρνησης για τα φράγματα


 ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ:  Καταγγελία της κυβέρνησης για τα φράγματα

Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε η ΝΟΔΕ Κέρκυρας της Ν.Δ.  για την υπόθεση των φραγμάτων του νησιού, με αφορμή την πρόσφατη απάντηση του υπουργείου σε σχετική ερώτηση του Ν. Δένδια.
 Η ανακοίνωση

«Πραγματικά μόνο τραγελαφική μπορεί να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά της Κυβέρνησης, αναφορικά με το έργο των Φραγμάτων στην Κέρκυρα.

Στο πλαίσιο αυτού του τραγέλαφου, εντάσσεται και η απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών στον πρώην Υπουργό & Βουλευτή Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. Νίκο Δένδια με την οποίαν απαντά στην ερώτησή του για την αδικαιολόγητη αφαίρεση του έργου ύδρευσης της Κέρκυρας από τον κατάλογο των μεγάλων έργων 2014-2020.

Θυμίζουμε ότι το έργο αυτό, αρχικού προϋπολογισμού περίπου € 295.350.000,00 είχε χαρακτηριστεί ως <<μεγάλο έργο>> και αποτελούσε, αλλά και αποτελεί, ένα έργο πνοής και ένα μεγάλο στοίχημα για την Κέρκυρα και την ανάπτυξη του τόπου.

Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να υποβαθμίσει το έργο αυτό, αλλά και την Κέρκυρα, χαρακτηρίζοντας, από του βήματος του περσινού αναπτυξιακού συνεδρίου της Κυβέρνησης για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το έργο των Φραγμάτων ως <<Φαραωνικό>> και εξαγγέλλοντας ότι το έργο πλέον συρρικνώνεται και περιορίζεται σε ένα προϋπολογισμό € 47.000.000,00.

Προ ολίγων μηνών και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2018 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, το έργο των Φραγμάτων. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης και υπηρεσιακοί παράγοντες ενώ από πλευράς Κέρκυρας, οι βουλευτές Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδης, ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο κ. Παυλίδης μάλιστα σε δημόσιες δηλώσεις του λίγο καιρό μετά, ισχυρίστηκε ότι ο φάκελος του όλου έργου είναι από τους πιο άρτιους σε εθνικό επίπεδο, ότι το έργο θα προχωρήσει και ότι τα χρήματα θα πρέπει να εξευρεθούν από το επόμενο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο, ενώ ο ίδιος σε τηλεοπτική του παρουσία σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό παρατήρησε ότι ο Πρωθυπουργός στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κέρκυρας ήταν προφανώς όχι άρτια ενημερωμένος για το έργο, επειδή ο κ. Σπίρτζης τότε έλλειπε στο εξωτερικό και δεν του είχε παράσχει την δέουσα ενημέρωση!

Σήμερα όμως το Υπουργείο Οικονομικών απαντώντας στο Νίκο Δένδια, επανέρχεται στην τοποθέτηση Τσίπρα κατά την παρουσία του στην Κέρκυρα και στην ουσία ομολογεί τον αποχαρακτηρισμό του έργου που πια δεν εντάσσεται στα <<μεγάλα έργα>>, ενώ το προϋπολογίζει στα € 49.000.000,00.

Ποια είναι αλήθεια οι πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης;

Θέλει τελικά ή δεν θέλει αυτό το σπουδαίο έργο για την Κέρκυρα;

Αν πράγματι το θέλει, γιατί επίσημα προκύπτει ότι το έχει συρρικνώσει από 295 εκατομμύρια σε 49;

Και ποιος εγγυάται ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του;

Ισχύουν αλήθεια οι πρόσφατες δεσμεύσεις του Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι;

Και αλήθεια θα πάνε στο βρόντο τα εκατομμύρια των αποζημιώσεων που έχουν ήδη δαπανηθεί για τις απαλλοτριώσεις;

Η Κέρκυρα αποζητά σοβαρές απαντήσεις για ένα έργο που θα δώσει ζωή στην Κέρκυρα που ονειρευόμαστε, στην Κέρκυρα της ανάπτυξης, της αυτάρκειας, στην Κέρκυρα του μέλλοντος. Και με το μέλλον της αυτό, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει».