ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Φ. Μπερδούσης προς Βουλευτές – Περιφερειάρχη – Δήμαρχο και στελέχη: Σπιλώνετε την Αριστερά - καταφέρατε αυτό που δεν κατάφερε η Δεξιά!


Φ. Μπερδούσης προς Βουλευτές – Περιφερειάρχη – Δήμαρχο και στελέχη: Σπιλώνετε την Αριστερά - καταφέρατε αυτό που δεν κατάφερε η Δεξιά!

Επιστολή στους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Κέρκυρας απέστειλε το πρώην μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Φίλιππος Μπερδούσης.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Νικολούζο,

Θα πρέπει να είστε πολύ ικανοποιημένος σήμερα, αφού με την παρέμβαση των Μ.Α.Τ. θα καταφέρετε να φέρετε σε πέρας το τόσο δύσκολο για σας έργο της αποκομιδής των σκουπιδιών από τους δρόμους της Κέρκυρας και τη μεταφορά τους στη Λευκίμμη.

Αισθάνεσθε περήφανος κ. Νικολούζο με την παρουσία 500 περίπου Ματατζήδων στο Δήμο που οι πολίτες του σας ανέθεσαν τη διακυβέρνηση του?

Αφού επί 4 ολόκληρα χρόνια δεν κάνατε τίποτα για να επιλύσετε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας,  αφού αφήσατε επί ένα ολόκληρο μήνα τα σκουπίδια στους δρόμους, έρχεστε σήμερα με τις δυνάμεις καταστολής να εφαρμόσετε ένα σχέδιο εκ προοιμίου καταδικασμένο σε αποτυχία.

 Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι τόσο κεντρικά το κόμμα σας, όσο και τοπικά έχετε συνειδητά αποφασίσει να θυσιάσετε τη Λευκίμμη για να σωθεί κατά την άποψη σας η υπόλοιπη Κέρκυρα. Δεν υπάρχει πιο λαθεμένη άποψη από αυτή. Η μεταφορά των απορριμμάτων στη Λευκίμμη, δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της Κέρκυρας. Η χωρητικότητα του υφιστάμενου ΧΥΤΑ, η επί 10 συναπτά έτη μη χρησιμοποίηση του, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις μεμβράνες, οι καταστροφές που έχουν γίνει στο χώρο, η υποβάθμιση από την Αποκεντρωμένη των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του, η αστοχίες και η υπολειτουργία της συστοιχίας του δεματοποιητή στο Τεμπλόνι, η επί μακρό χρόνο παραμονή των απορριμμάτων στους δρόμους που αποκλείει την οποιαδήποτε επεξεργασία τους, δείχνουν ξεκάθαρα, ότι μόνο ως χωματερή θέλετε να λειτουργήσετε το συγκεκριμένο χώρο.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΣΑΣ, ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ «ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ» ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

‘Όπως θα παρατηρήσατε κ. Νικολούζο, δεν σας αποκαλώ Δήμαρχο και αυτό γιατί πιστεύω, ότι στην πράξη, έχετε σφετεριστεί το αξίωμα αυτό. Λέγοντας ψέματα εκλεγήκατε, και με ψέματα μέχρι σήμερα πολιτεύεστε κοροϊδεύοντάς τον κόσμο, με αποκορύφωμα την αξιολύπητη και οικτρή σας παρουσία στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σας λοιδορώ και σας λυπάμαι κ. Νικολούζο διότι θα φύγετε ως ο πλέον ανίκανος και άχρηστος άνθρωπος που κάθισε ποτέ στην καρέκλα του Δημάρχου Κέρκυρας.

Παρεμπιπτόντως να αναφέρω, ότι δεν άκουσα καμία καταδικαστική λέξη από σας για την παρουσία των Μ.Α.Τ. στην Κέρκυρα, παρά μόνον ανακρίβειες κατά τη συνήθη πρακτική σας, ότι δεν τους καλέσατε εσείς, αλλά τους έστειλε η Κυβέρνηση, παρ’ όλο που με επιστολή σας προς τους υπουργούς, ζητάτε τη συνδρομή της αστυνομίας για την εφαρμογή του «σχεδίου» σας για την ενδιάμεση διαχείριση. Ίσως να έκανε λάθος ο κ. Τόσκας και να έπρεπε να σας στείλει τα Νηπιαγωγεία  να σας βοηθήσουν.

Μα νομίζετε αλήθεια κ. Νικολούζο, ότι μπορείτε ακόμη να κοροϊδεύετε?

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΓΡΑΨΕ: 2008  ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ Μ.Α.Τ. ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

2018 ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΥ (ΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ») ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ Μ.Α.Τ. ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ κ. ΝΙΚΟΛΟΥΖΟ. ΚΑΙ Σ’ ΑΚΩΤΕΡΑ

ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΉ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΣΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΑΥΤΗ.

Κύριε Περιφερειάρχα,

Δεν είστε άμοιρος ευθυνών. Έχετε ευθύνη για τους χειρισμούς σας στο θέμα αυτό μέχρι σήμερα. Έχετε ευθύνη γιατί προσπαθήσατε με το χειρότερο τρόπο να σπιλώσετε το κίνημα της Λευκίμμης, ταυτίζοντας το με τη Χρυσή Αυγή. Αλήθεια πιστεύετε ότι 1500 άνθρωποι που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη είναι Χρυσαυγίτες? Με τόσα χρόνια παρουσία στα κοινά και με την αριστερή σας ιδεολογία δεν γνωρίζετε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι αυτές που δίνουν χώρο στην ακροδεξιά και εκτρέφουν το «αυγό του φιδιού»? Ψάξτε λοιπόν για τα λάθη στη δική σας παρουσία και πολιτική και ζητήστε συγγνώμη από όλους αυτούς που άδικα και υστερόβουλα χαρακτηρίσατε χρυσαγίτες. Ο λαός της Λευκίμμης, έχει διαχρονικά αποδείξει τη δημοκρατικότητά του.

Ούτε και από σας είδα καμμιά καταδικαστική ανακοίνωση για την παρουσία των δυνάμεων καταστολής στο νησί. Αλήθεια, ως «αριστερός» αισθάνεσθε καλά με την παρουσία τους?

Η σιωπή σας πάντως αλλά και οι επιπλήξεις στα μέλη της παράταξης σας που ζήτησαν την άμεση αποχώρηση των Μ.Α.Τ. αυτό δείχνει.

Άλλωστε και με την απάντηση σας που δημοσιεύτηκε προς τους Βρετανούς tour operators βεβαιώνετε ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων θα εφαρμοσθεί στο ακέραιο, με τη συνδρομή βέβαια των Μ.Α.Τ.

Κύριε Παυλίδη και Κυρία Βάκη,

Είστε βουλευτές του Νομού Κέρκυρας, εκλεγμένοι με το ΣΥΡΙΖΑ. Σας εμπιστεύτηκαν και σας ψήφισαν άνθρωποι με αριστερές πεποιθήσεις.

Έχετε σκεφθεί πως άραγε να αισθάνονται οι άνθρωποι αυτοί που σας εμπιστεύτηκαν, ακούγοντας στα διάφορα κανάλια να προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την παρουσία των δυνάμεων καταστολής στο νησί κάνοντας απελπισμένες προσπάθειες να σπιλώσετε και να μειώσετε το παλλαϊκό κίνημα των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας, ενός κινήματος που επί μια δεκαετία μάχεται για την προκοπή και την επιβίωση μιας ολόκληρης περιοχής?

Όχι κυριά και κύριε βουλευτά. Το πρόβλημα δεν είναι πια τα σκουπίδια, αλλά η κατάλυση της Δημοκρατίας για την οποία είστε συνυπεύθυνοι.

Έστω και τώρα, συναισθανθείτε τις ευθύνες σας και ζητήστε την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής μήπως και διασώσετε κάτι από την υποτιθέμενη αριστεροσύνη σας.

Κύριε Τόμπρο, και σεις μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Είστε συνυπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν σήμερα. Με την αλλαγή της απόφασης της Ν.Ε. όσον αφορά την μεταφορά των απορριμμάτων στη Λευκίμμη, με την πλήρη κάλυψη που δίνετε, σ’ έναν καθ’ όλα αποτυχημένο Δήμαρχο, ανάψατε το πράσινο φως στην έλευση των Μ.Α.Τ. στην Κέρκυρα.

Σας άκουσα στην τηλεόραση να μιλάτε γενικόλογα κατά της βίας, να λέτε ότι δεν θέλουμε την παρουσία των Μ.Α.Τ. αλλά να υποστηρίζετε και σεις ότι οι αντιδράσεις του λαού της Λευκίμμης υποκινούνται από τη Χρυσή Αυγή, και εν τέλει αυτό που αποκόμισε ο ακροατής ήταν «εντάξει δε θέλουμε βία και καταστολή, αλλά τι να κάνουμε? Εδώ κινδυνεύει η δημόσια υγεία και το οικονομικό μέλλον της Κέρκυρας. Θα προχωρήσουμε λοιπόν έστω και με τη βία». Ουδόλως φαίνεται να σας απασχολούν  η αστυνομοκρατία, η ασκούμενη από τις δυνάμεις καταστολής βία, οι συλλήψεις των διαδηλωτών και εν τέλει η πλήρης κατάλυση της Δημοκρατίας.

Δεν άκουσα όμως κουβέντα για τις ευθύνες της Δημοτικής αρχής την οποία φαίνεται να στηρίζετε πλήρως.

Αλήθεια τι απέγινε ο ΣΥΡΖΑ των κινημάτων? Αποπέμφθηκε λόγω διαφωνίας κατά την προσφιλή σας τακτική?

Και τέλος  για πέστε μας, θα είστε παρόντες και υπερασπιστές των συλληφθέντων για τα επεισόδια που έγιναν στη Λευκίμμη, όπως προ δεκαετίας?

ΚΥΡΙΟΙ, ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΜΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤIΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΒΑΡΘΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΒΟ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ! ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΕΞΙΑ: ΝΑ ΕΥΝΟΥΧΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΣΑΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΕΞΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ !!!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ».