ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Διαμαρτυρία για επαναπρόσληψη των εργαζομένων στο Μιραμάρε
Διαμαρτυρία για επαναπρόσληψη των εργαζομένων στο Μιραμάρε

Διαμαρτυρία έξω από το ξενοδοχείο Μιραμάρε διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων και τα συνεργαζόμενα με αυτόν σωματεία την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα, με αίτημα την επαναπρόσληψη όλων των παλιών εργαζομένων με όλα τα δικαιώματα τους.

Διαμαρτύρονται ο Σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων και τα συνεργαζόμενα με αυτόν σωματεία που συνυπογράφουν την ανακοίνωση, ότι η νέα Διαχείριση του άλλοτε Μιραμάρε, δεν αναγνωρίζει την υποχρέωση επαναπρόσληψης των εργαζομένων στη μονάδα.

Τονίζουν : «Αυτή είναι δυστυχώς η πολιτική των επενδύσεων που χρηματοδοτείτε με χρήματα του ελληνικού λαού για να κλείνει επιχειρήσεις για όσο διάστημα του ‘’καπνίσει ‘’ του επενδυτή (βλπ. επίσης San Stefano Club Mediterrane κ.α. ) , να εξοντώνει τις μικρές επιχειρήσεις που περιμένουν να επιβιώσουν απ την λειτουργία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και εν συνεχεία όταν αποφασίσουν να λειτουργήσουν με όρους ανταγωνιστικότητας , συγκεντροποιούν την οικονομική δραστηριότητα και αποτελειώνουν τις μικρές επιχειρήσεις τσακίζοντας ταυτόχρονα και τα εργατικά δικαιώματα».

Επισημαίνουν επίσης ότι «μετά την πώληση του Miramare, τα δύο πρώτα χρόνια, για να διασκεδάσει ο ‘’επενδυτής’’ τις εντυπώσεις , έθεσε τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και δεσμεύτηκε ενώπιον του ΣΕΠΕ ότι θα επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους όταν θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο. Τώρα που το ξενοδοχείο ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 14 Ιουλίου , ‘’… Μην τον είδατε τον Παναή…’’ Εμφανίστηκαν μετά από αρκετό κρυφτούλι στην Επιθεώρηση Εργασίας και ‘’το παίζουν Κινέζοι’’ …Αρνούνται τις δεσμεύσεις τους , αρνούνται τις υποχρεώσεις τους , αρνούνται τελικά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με περίσσιο θράσος και αγένεια , αρνούνται την εργασία σε ένα μικρό αριθμό εργαζομένων που έχει ποτίσει με ιδρώτα κάθε γωνία αυτού του ξενοδοχείου.
Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό και τους εργαζόμενους σε αφύπνιση πριν γίνουμε ξένοι στον τόπο μας. Πριν οι μονοπωλιακοί Όμιλοι πνίξουν την ζωή μας».