ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου Λευκίμμης διαμαρτύρεται για την άδικη σύλληψη του Γρηγόργη ΒέργηΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου Λευκίμμης διαμαρτύρεται για την άδικη  σύλληψη του Γρηγόργη Βέργη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πολιτιοστικός Σύλλογος Νεοχωρίου Λευκίμμης διαμαρτύρεται για την άδικη  σύλληψη του Γρηγόργη Βέργη.
Να σημειωθεί  ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο τον Λευκιμμιώτη , βαραίνουν τα αδικήματα  στάσης και διατάραξης κοινής ειρήνης και  ηθική αυτουργία στα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της έκρηξης , του εμπρησμού και τις παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
«Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Δευτέρα το απόγευμα, άντρες της Ασφάλειας συνέλαβαν στην επιχείρησή του τον συγχωριανό μας και μέλος του Συλλόγου μας Γρηγόρη Βέργη. Δε γνωρίζουμε ακόμα την κατηγορία, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όποια κι αν επισήμως είναι, η πραγματική αιτία της σύλληψής του είναι η δράση του ενάντια στην υποβάθμιση του τόπου μας και η αντίθεσή του στο έκτρωμα που ονομάζεται ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας και το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα έξω από το χωριό μας. 


Ο Γρηγόρης, όλο αυτό το διάστημα της παρουσίας των ΜΑΤ στον τόπο μας, με την κάμερά του καταγράφει την πραγματικότητα που βιώνουμε και την αντίδραση του κόσμου και προφανώς αυτό ενοχλεί. Ενοχλεί τόσο ώστε να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις της «τάξης» και να τον συλλάβουν. Συμμετοχή του σε επεισόδια δεν υπάρχει. Άλλωστε για ποια επεισόδια να μιλήσουμε; Για έναν ολόκληρο μήνα παρακολουθούμε την προκλητική παρουσία ενόπλων στην περιοχή μας και υποβαλλόμαστε καθημερινά σε εξευτελιστικές διαδικασίες ελέγχων και παρόλα αυτά η αντίδραση των κατοίκων είναι αξιοσημείωτα υπεύθυνη και προσεκτική. Τα όποια «επεισόδια», ήταν η προσπάθεια να περπατήσουμε στα χτήματά μας –νέοι, γέροι και παιδιά μαζί- και η αντιμετώπισή μας με χημικά. 

Η κάμερα του Γρηγόρη το κατέγραψε αυτό όπως και τη -λεκτική μόνο, το τονίζουμε- αντίδραση των κατοίκων. Εκτός κι αν ο κάθε Γρηγόρης την ώρα που έριχναν χημικά στο παιδί του έπρεπε να λέει κι ευχαριστώ.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Ότι στεκόμαστε δίπλα στον συγχωριανό μας Γρηγόρη Βέργη και σε οποιονδήποτε άλλο στοχοποιεί η Πολιτεία.
Η προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού της περιοχής μας δε θα περάσει!