ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αποκλεισμός δρόμων – επεισόδια και προσαγωγές ξημερώματα στη Λευκίμμη – Υπεύθυνες δηλώσεις για να πάνε στα χωράφια τους!Αποκλεισμός δρόμων – επεισόδια και προσαγωγές ξημερώματα στη Λευκίμμη – Υπεύθυνες δηλώσεις για να πάνε στα χωράφια τους!

Από τον αποκλεισμό των δρόμων με τα ΜΑΤ στα Επεισόδια και τις προσαγωγές και στις υπεύθυνες δηλώσεις για να πάνε στα χωράφια τους!
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί το όργιο της βίας και της τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει  οι δυνάμεις καταστολής στη Λευκίμμη. Ακόμα και η κυκλοφορία στους δρόμους της Λευκίμμης είναι δύσκολη, αφού η απειλή της σύλληψης ή της προσαγωγής είναι μια θλιβερή πραγματικότητα, ενώ οι αγρότες για να πάνε στα χωράφια τους πρέπει να έχουν υποβάλει υπεύθυνη δήλωση!


Μετά τη μαζική χθεσινή (Κυραική 8/7) συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ΜΑΤ και του ΧΥΤΑ Λευκίμμης στον περιφερειακό, ακολούθησε πορεία προς το ποτάμι. Έχει ιδιαίτερη σημασία να τονιστεί ότι οι διαδηλωτές επί 2 ώρες παρέμενα μπροστά στον κλοιό των ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει τον περιφερειακό. Με τη δυναμική τους αντίσταση κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό και να ανοίξει ο περιφερειακός, από όπου έγινε δυνατή η διέλευση ρων τροχοφόρων.
Μετά τις 12 το βράδυ τα ΜΑΤ απέκλεισαν του δρόμους της Λευκίμμης εμποδίζοντας, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, τη διέλευση.
Αυτή η κατάσταση προκάλεσε περιορισμένης έκτασης επεισόδια έξω από το Α.Τ. Λευκίμμης, όπου έπεσαν μολότωφ και πέτρες προκαλώντας περιορισμένες φθορές σε κάποια τζάμια. Στη συνέχεια ακολούθησαν τρεις προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα άτομα που προσήχθησαν είναι και η κόρη του Γ. Γραμματέα του «Αλεύχιμον» Γ. Πανδή. Tα social media πάρει … φωτιά. Σχόλια που βγάζουν πολύ θυμό, οργή, αγανάκτηση, αλλά και συνειδητή θέληση για «διαρκή αντίσταση». Σχόλια με πικρό και εύστοχο χιούμορ. Αναφέρουμε ένα ενδεικτικά:

Σσσσ μετά τα χθεσινά, φήμες λένε ότι θα απαγορεύεται μετά της 00.00 η κυκλοφορία, θα επιτρέπεται μόνο στα φαντάσματα και στα στρουμφ

Διαστάσεις μεγάλες έχει πάρει και το γεγονός ότι χρειάζονται υπεύθυνες δηλώσεις για να έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους οι Λευκιμμιώτες.Επιπλέον, σύμφωνα με τους Λευκιμμιώτες, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που φτάνουν στα χωράφια τους συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, οι οποίοι περιμένουν τους κατοίκους να τελειώσουν το πότισμα και τις εργασίες που έχουν να κάνουν στα κτήματά τους!

Χαρακτηριστικό το παρακάτω ρεπορτάζ από το pontiki.gr

Απίστευτη καταγγελία από τη Λευκίμμη: Υπεύθυνη δήλωση για να πάει στο χωράφι του αλλιώς δεν περνά από τα ΜΑΤ! (Pic)

Μία απίστευτη καταγγελία, που θυμίζει άλλες εποχές, έρχεται από τη Λευκίμμη της Κέρκυρας.
Στο γραφικό χωριό του νησιού των Φαιάκων τις τελευταίες εβδομάδες έχουν «στρατοπεδεύει» 13 διμοιρίες ΜΑΤ για να επιβάλουν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ της περιοχής, με αποτέλεσμα, πέραν της καταστολής καθαυτήν, να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων.
Όπως καταγγέλλει κάτοικος της Λευκίμμης, αναγκάστηκε να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι διατηρεί χωράφι πλησίον του ΧΥΤΑ, ώστε να μπορεί να περνάει από τα αστυνομικά μπλόκα!
Στην υπεύθυνη δήλωση ο αγρότης αναφέρει: «Κατέχω αγροτεμάχιο πλησίον του ΧΥΤΥ ν. Κέρκυρας στο οποίο διατηρώ καλλιέργειες, καθώς επίσης έχω τοποθετημένο έναν σκύλο. Λόγοι για τους οποίους χρήζει να μεταβαίνω σχεδόν καθημερινά σε αυτά».
«Κανείς δεν μπορεί να πάει στο χωράφι του, να ποτίσει τις ντοματιές και να ταΐσει τις κότες του αν δεν έχει άδεια από την αστυνομία. Ενημερωθείτε, σε ένα χωριό της πατρίδας μας έχει καταλυθεί η Δημοκρατία», καταγγέλλει ο κάτοικος της Λευκίμμης.

Ξέρετε τι συμβαίνει σε ένα χωριό της Ελλάδας; Ξέρετε τι συμβαίνει στη Λευκίμμη της Κέρκυρας; Φυσικά και δεν το ξέρετε γιατί τα ΜΜΕ πνίγουν το ζήτημα . Ένα ολόκληρο χωριό είναι περικυκλωμένο από 500 άνδρες των ΜΑΤ. Αυτό συμβαίνει γιατί οι κάτοικοι αντιδρούν στη λειτουργία ΧΥΤΑ δίπλα στο χωριό τους. Δείτε την υπεύθυνη δήλωση που αναρτώ. Κανείς δεν μπορεί να πάει στο χωράφι του ,να ποτίσει τις ντοματιές και να ταισει τις κότες του αν δεν έχει άδεια από την αστυνομία. Ενημερωθείτε, σε ένα χωριό της πατρίδας μας έχει καταληθεί η Δημοκρατία.


Τέλος κυκλοφορεί και το παρακάτω που φέρνει εικόνες και μνήμες από την κατοχή.