ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Μεγάλη νίκη για το κίνημα της Λευκίμμης η απελευθέρωση των Γ. Βέργη – Γ. Πανδή


 
ΦΩΤΟ enimerosi.com

Μεγάλη νίκη για το κίνημα της Λευκίμμης η απελευθέρωση των Γ. Βέργη – Γ. Πανδή

Μεγάλη νίκη για το κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα της Λευκίμμης ενάντια στην αστυνομοκρατία και τον ΧΥΤΑ, αποτελεί η απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν των Γρηγόρη Βέργη και Γιάννη Πανδή, ενώ παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο που θα οριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.
Ο Γρηγόρης Βέργης είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου και κρατείτο από τη Δευτέρα στην Αστυνομία, ενώ ο γραμματέας του Αλεύχιμον Γιάννης Πανδής παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα την Τετάρτη, μετά τη λήξη του αυτοφώρου.
Και οι δύο αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες για υποκίνηση σε επεισόδια, διατάραξη οικιακής ειρήνης, συμμετοχή και υποκίνηση σε στάση, αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, επίθεση κατά αστυνομικών, ηθική αυτουργία σε εκρήξεις και κατοχή εκρηκτικών υλών και μηχανισμών κ.α.

Οι περιοριστικοί όροι είναι απαγόρευση εξόδου από την χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της Λευκίμμης.

Πλήθος Λευκιμμιωτών παραβρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια προκειμένου να συμπαρασταθεί στους δύο κατοίκους της Λευκίμμης που συνελήφθησαν με αφορμή τη συμμετοχή τους σε κινητοποίησεις κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΥ Νότου. Οι συγκεντρωμένοι εκδήλωσαν με συγκινητικό τρόπο την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους.


Ο Δικηγόρος τους Α. Μπασαράς σε δηλώσεις του έκανε λόγο για δικαίωση τόσο για τους ίδιους όσο και για τον αγώνα τον Λευκιμιωτών ενώ πρόσθεσε ότι ήταν και μία σωστή απόφαση για την ελληνική δικαιοσύνη. Πρόσθεσε ότι ο αγώνας τους με νόμιμα και ειρηνικά μέσα θα συνεχιστεί και δεν επικροτούν καμιά παράνομη δραστηριότητα καθώς δεν συμμετείχαν σε καμία τέτοια. Πρόκειται για μία κατηγορία η οποία θα καταπέσει με βεβαιότητα στο Δικαστήριο και αυτό άρχισε να διαφαίνεται από σήμερα».


Ο Γραμματέας του Αλεύχιμμον Γιάννης Πανδής ευχαρίστησε όλους όσους συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους, ενώ σημείωσε ότι η σημερινή δίκη είναι ένα μέρος του αγώνα που δίνουν στην Λευκίμμη.

Ο Γρηγόρης Βέργης από την πλευρά του ευχαρίστησε τους δικηγόρους του αλλά και όλους τους πολίτες που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους.

Στο μεταξύ Οργανώσεις και Φορείς που συγκροτούν την «Λαϊκή Συνέλευση Λευκίμμης» θα πραγματοποιήσουν εκ νέου ανοικτή συνέλευση, το Σάββατο στις 8 μ.μ. στην Λευκίμμη, στο Γυμνάσιο.