ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης – Απαγορεύεται η πρόσβαση


Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης – Απαγορεύεται η πρόσβαση

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι Κυβέρνηση – Περιφέρεια και Δήμος εξαπατούν τους κατοίκους μεταφέροντας στη χωματερή Λευκίμμης  σύμμεικτα δέματα, ενώ το ΣτΕ έδωσε άδεια για δεματοποιημένα υπολείμματα μέχρι του ορίου των 8.000 τόνων. Μεταξύ των κατοίκων του Νότου, υπάρχει ωστόσο έντονη ανησυχία ότι εκτός από δέματα εναποτίθενται και σκουπίδια.

Γράφουν χαρακτηριστικά κάτοικοι στα social media: «Τα σκουπίδια που έχουν σαπίσει στους δρόμους της Κέρκυρας, μεταφέρονται "ζωντανά" στην Λευκίμμη. Η βρώμα είναι ανυπόφορη τόσο στους τουριστικούς οικισμούς, όσο και στο Νιοχώρι, Οι τουρίστες που είναι αδύνατο να κοιμηθούνε το βράδυ, εγκαταλείπου την Λευκίμμη άρον- άρον. Κανείς δεν μπορεί να κοιμηθεί σε απόσταση 500 μέτρων. Κανείς δεν μπορεί να περάσει αλώβητος προς τον Κάβο και τανάπαλι».

Σύμφωνα με τη σχετική αδειοδότηση της Αποκεντρωμένης, τα δέματα «αποθηκεύονται προσωρινά», έως ότου λειτουργήσει και αδειοδοτηθεί η εγκατάσταση ως ΧΥΤΥ. Δηλαδή ισχύει και σε αυτή την περίπτωση το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Για αυτό και τα λόγια του Δημάρχου Κ. Νικολούζου για «μεταβατική λειτουργία» της χωματερής/ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ ή όπως αλλιώς το ονομάσουν ακούγεται ως κοροϊδία.

Και όλα αυτά σε συνθήκες ασφυκτικής ΜΑΤοκρατίας και τρομοκρατίας, όπου η πρόσβαση στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης δεν επιτρέπεται σε κανέναν, παρά μόνο στον εργολάβο.  Είναι χαρακτηριστικό και καταγγελτέο ότι ο σύλλογος Αλέυχιμον ζήτησε να κάνει αυτοψία στο χώρο,  ωστόσο η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε.