ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος έχει ... άποψη για την εξωτερική πολιτική: «Η Μακεδονία ξεπουλήθηκε, σειρά έχει η Θράκη και τα νησιά». Βίντεο


Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος έχει ... άποψη για την εξωτερική πολιτική: «Η Μακεδονία ξεπουλήθηκε, σειρά έχει η Θράκη και τα νησιά».  Βίντεο

Για μια ακόμα φορά ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος παίρνει θέση, όπως και πολλοί άλλοι ... Μακεδονομάχοι για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.
Λαλίστατοι έχουν γίνει τελευταία οι ιεράρχες μας ξιφουλκώντας ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ευθυγραμμίζεται με τις εντολές των "συμμάχων¨μας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Ωστόσο δεν έπαιρναν θέση στο παρελθόν για προηγούμενες κυβερνήσεις που ακολουθήσαν μια εξαρτημένη από ΕΕ και ΝΑΤΟ πολιτική σε βάρος του λαού και του τόπου. Ούτε για τη ραγδαία φτωχοποίηση των αδύνατων, ούτε για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας διαχρονικά μιλούσαν! Τώρα κηρύττουν από άμβωνος εθνικιστικά κηρύγματα ευθυγραμμιζόμενοι με ακροδεξιές και εγκληματικές οργανώσεις!

Αναλυτικά για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη το ρεπορτάζ από το corfutvnews:

Το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο νησί Μαθράκι, ενός εκ των Διαποντίων Νήσων.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξήγησε στους πιστούς την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τον λόγο του Κυρίου, σύμφωνα με τον οποίο ο άνθρωπος έχει να ακολουθήσει έναν από τους δύο δρόμους, ή με Εκείνον ή ενάντια σε Εκείνον. Ακόμη ο Χριστός προειδοποιεί ότι όλες οι αμαρτίες μπορούν να συγχωρεθούν πλην μιας, της βλασφημίας κατά του Αγίου Πνεύματος. Με την βλασφημία αυτή ο άνθρωπος γίνεται αρνητής της σώζουσας Θείας Χάριτος και ως εκ τούτου αυτοκαταδικάζεται.

Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας, αφού εξέφρασε την μεγάλη του χαρά, αλλά και συγκίνηση που βρέθηκε μαζί με τους ακρίτες κατοίκους του Μαθρακίου, που φυλάττουν καθημερινά “Θερμοπύλες”, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από τους πιστούς να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση, εξαιτίας όλων όσων τεκταίνονται τελευταία, σχετικά με τα Εθνικά μας θέματα. Ήδη η Μακεδονία ξεπουλήθηκε, αν και πολλοί αρνούνται να το παραδεχθούν. Σειρά έχει η Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, η Ήπειρος, αλλά και τα Διαπόντια νησιά, με την  λεγόμενη οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, με την  Αλβανία. Βλέπουμε καθημερινά να υλοποιούνται οι σχεδιασμοί των σκοτεινών κέντρων του εξωτερικού, ενάντια στην Ορθόδοξη Ελλάδα. Η ευθύνη φυσικά δεν βαραίνει μονάχα τους κρατούντες, αλλά και τους πολίτες του τόπου αυτού. Όσα βιώνουμε είναι τα αποτελέσματα της αποστασίας μας από τον Ιησού Χριστό και της αρνήσεως της ταυτότητάς μας και των παραδόσεων και παράλληλα  μιμητισμού δυτικών προτύπων.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος αφού ευχαρίστησε τον κ. Βασίλειο Αργυρό για το έργο που έχει επιτελέσει στα Διαπόντια νησιά, προέτρεψε τους κατοίκους του Μαθρακίου να διατηρήσουν μέσα στην καρδιά τους άσβεστη την φλόγα της πίστεως στον Τριαδικό Θεό, αλλά και την φιλοπατρία τους. Με την αγάπη μας στον Χριστό και στην  πατρίδα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι, ως μια γροθιά  την επίθεση που έχει εξαπολύσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

*Δείτε το βίντεο των δηλώσεων του Μητροπολίτης Κέρκυρας στο Corfutv και στον Σπύρο Ρίκο.