ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Καταγγελία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής για τα ΜΑΤ και τον ΧΥΤΑ!

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΝ ΑΚΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Τo Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής , σε έκτακτη συνεδρίασή του , στις 27 Ιούνη 2018,καταγγέλλει την εισβολή - παρουσία 13 διμοιριών ΜΑΤ (από χθες 26/6/2018) στον Περιφερειακό Λευκίμμης, με σκοπό τη διευκόλυνση λειτουργίας του παράνομου ΧΥΤΑ, ως ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ πλέον, στη θέση ΜΕΣΟΡΑΧΙΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ.

Καταδικάζει την ΠΟΛΊΤΙΚΗ (διαχείρισης απορριμμάτων) της Ελληνικής Κυβέρνησης ( ΣΎΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) της Περιφερικής Αρχής Ιονίων Νήσων ( ΣΎΡΙΖΑ - ΛΑΈ ) και της Δημοτικής Αρχής Κέρκυρας (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) που μόνο με τη βία επιχειρούν να την επιβάλλουν , όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υπηρέτες των μεγαλοεπιχειρηματιών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης του κεφαλαίου που διαχρονικά τσακίζουν τη ζωή μας.

 Προβοκατόρικες ενέργειες με επιθέσεις, είναι ξένες με τους λαϊκούς αγώνες και το μόνο , που επιδιώκουν είναι να δικαιολογήσουν και να διευκολύνουν τις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής , εναντίον των διαδηλωτών .

Ζητούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι άδικα προσαχθέντες αγωνιστές κάτοικοι , που αγωνίζονται να προστατέψουν την υγεία τους και το υπέροχο περιβάλλον της Λευκίμμης με τον πλούσιο ελαιώνα του και τον υπέροχο κάμπο του που έθρεψε γενιές Λευκιμμιωτών και ποτίστηκε με το αίμα και τον ιδρώτα των γονέων μας.

Ο Σύλλογός μας συμπορεύεται στον αγώνα κατά των ΧΥΤΑ -ΧΥΤΥ - ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ , σταθερά με εργατικά σωματεία και συλλόγους του τόπου μας , που διεκδικούν :
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ - ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΛΕΥΚΙΜΜΗ. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                                        Η Γ. Γραμματέας
Ευδοκία Μακαντάνη                             Αγγελίνα Παγιάτη