ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ιδρύθηκε επιχειρησιακό σωματείο στον IKOS


Ιδρύθηκε επιχειρησιακό σωματείο στον IKOS

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο ΙΚΟS DASSIA, που εξελέγη στις χθεσινές εκλογές.

Πρόεδρος ο Κυπριώτης Σπύρος κηπουρός ,
Αντιπρόεδρος Αλεξίου Κώστας συντηρητής βιολογικού,
Γενικός Γραμματέας Μιχαήλ Νίκος σερβιτόρος sea,
Αναπλ. Γενικός Γραμματέας Καρτσακλή Ζωή υπάλληλος υποδοχής,
Ταμίας Παγιάτη Ευαγγελία καμαριέρα sea,
Έφορος Μπάλα Μαρία καμαριέρα sky,
Υπεύθυνη αλληλεγγύης Μουμούρη Σοφία σερβιτόρα sky


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδοχουπαλλήλων «σήμερα και αύριο ο εργοδότης διοργανώνει εκλογές παρωδία στο παραμάγαζο εργοδοτικό σωματείο που ίδρυσαν τα στελέχη του μετά την ίδρυση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΙΚΟS DASSIA».

Η Πανελλαδική Γραμματεία  του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η προσπάθεια των εργαζομένων να δυναμώσουν το επιχειρησιακό που ιδρύσανε, με τη συμβολή του ταξικού Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, πρέπει να συνεχιστεί και να ακυρώσει στην πράξη τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, που επιδιώκει να βάλει εμπόδια στην οργάνωση και συλλογική δράση τους, απέναντι στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων, στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.

Να συνεχίσουν ενωμένοι μαζί με το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, την προσπάθεια που ξεκίνησαν οι συνάδελφοί τους πριν δυο χρόνια και το πέτυχαν, να διασφαλιστούν οι θέσεις δουλειάς και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ίδιο ξενοδοχείο, όταν εργοδότης ήταν η εταιρεία "Χανδρής". Τότε κανείς από όσους σήμερα βιάζονται να στήσουν εργοδοτικό Σωματείο δεν στήριξε τους εργαζόμενους. Κανείς δεν πάτησε στο νησί. Σήμερα είναι όλοι εδώ, τα στηρίγματα των μεγαλοξενοδόχων στη ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και στην Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού για να σπάσουν την ενότητα των εργαζομένων και να τους δέσουν χειροπόδαρα στις επιδιώξεις των πιο κερδοφόρων ξενοδοχειακών εταιρειών της χώρας....