ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ο 13χρονος Λεωνίδας Λέσσης από τον Πετριτή στον ΠΑΟΚ – Δηλώσεις Β. Ξάνθη


Ο 13χρονος Λεωνίδας Λέσσης από τον Πετριτή στον ΠΑΟΚ – Δηλώσεις Β. Ξάνθη

Και επίσημα ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του 13χρονου Λεωνίδα Λέσση στον ΠΑΟΚ. Ένα αυθεντικό ταλέντο από τον Πετριτή βρίσκει το δικό του λιμάνι στον ιστορικό ΠΑΟΚ, έτσι ώστε να εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή. Εν τω μεταξύ πολλές είναι οι ομάδες από τις οποίες πέρασε και διεκδικούν … μερίδιο στη δόξα. 


Ο μικρός Λεωνίδας στα 13 του έχει περάσει από 6 ομάδες! Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Κεραυνού Αγίου Νικολάου. Εκεί τον πρωτοείδε ο Θεοτόκης Καββαδίας (Μπορέλι) που διέκρινε αμέσως το ταλέντο του και τον πρότεινε στον Βασίλη Ξάνθη που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του Λεωνίδα και στη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Επόμενος σταθμός του Λεωνίδα η ομάδα του χωριού του, ο Αστέρας. Σύντομο πέρασμα από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού του Καρπατσέλη και στη συνέχειαστις ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΡΟΜΑ του Μ. Ροκίδη. 

Ο μικρός έφευγε από τον Πετριτή που είναι η μόνιμη κατοικία της πολυμελούς οικογένειας και πήγαινε στις Καρουσάδες, περίπου μιάμιση ώρα απόσταση, στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα. Καταλαβαίνει κανείς τις δυσκολίες και τον αγώνα που έκαναν καθημερινά οι γονείς του Λεωνίδα., ώσπου να έρθει η μεταγραφή που ανοίγει δρόμους στη ζωή του. Οι ίδιοι μέσω του www.argyrades.gr τονίζουν τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν τέσσερις άνθρωποι και τους ευχαριστούν: Βασίλης Ξάνθης, Θεοτόκης Καββαδίας, Μανόλης Ροκίδης και Δημήτρης Κουρσάρης.

Δηλώσεις Βασίλη Ξάνθη στο www.argyrades.gr

«Ο Λεωνίδας είναι ένα γνήσιο ταλέντο με αυτοπεποίθηση και προσωπικότητα. Ένα παιδί που ξέρει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει σε κάθε στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτέλεσα σημείο αναφοράς για αυτόν. Με την καθοδήγησή μου κατάφερα  να ανήκει στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ και φιλοξενείται με αγάπη και στοργή στις άρτιες εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ και να βρίσκεται ανάμεσα στα επιλεγμένα παιδιά από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Με όλες τις παροχές που θα χρειαστούν για το μέλλον του.

Ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον τεχνικό διευθυντή Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο, τους υπεύθυνους  προπονητές των προπονητικών κέντρων του ΠΑΟΚ Γ. Αβραμίδη και Α. Θεοδωρίδη και τον προπονητή της Κ14 του ΠΑΟΚ Θ. Χατζηστάθη για την άψογη συνεργασία μας και το ανάλογο ενδιαφέρον που έδειξαν για τον Λεωνίδα.

Ακόμα να ευχαριστήσω τον Θεοτόκη Καββαδία που ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε μένα και τον Λεωνίδα. Είναι από τους ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το κερκυραϊκό και όχι μόνο ποδόσφαιρο και ο ρόλος του ήταν καταλυτικός και συνέβαλε τα μέγιστα. Επί τη ευκαιρία ένα ευχαριστώ στον παλιό μου συνεργάτη Σπύρο Γουρδούκη για τη γενικότερη συνεργασία μας. Ακόμα τον Αστέρα Πετριτή, το προπονητικό κέντρο Καρουσάδων του ΠΑΟΚ και τον Δημήτρη Κουρσάρη, την  Ακαδημία ΡΟΜΑ και τον Μανόλη Ροκίδη.

Τους αφανείς ήρωες, την οικογένεια του Λεωνίδα. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους γονείς για την απεριόριστη εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωοπό μου σαν να ήταν ο Λεωνίδας δικό μου παιδί. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να είναι υγιής και να πετύχει».